Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo teki sunnuntaina historiaa, kun hänestä tuli Hamburger SV:n ensimmäinen maalintekijä ”korona-aikana”, tyhjille katsomoille pelattavalla stadionilla. Itse asiassa Pohjanpalo on ylipäätään ensimmäinen pelaaja pitkässä ja kunniakkaassa HSV-historiassa, joka on tehnyt maalin ilman yleisöä pelatussa virallisessa ottelussa.

Suomalainen tasoitti SpVgg Greuther Fürthin vieraana ottelun tilanteeksi 1-1. Peli päättyi lopulta 2-2 -pistejakoon.

Pohjanpalo kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että pelaajat saapuivat stadionille kahteen bussiin jaettuna, maskit kasvoillaan. Stadionilla heidät jaettiin kahteen eri pukukoppiin turvavälien vuoksi. Ennen peliä ei kätelty, ei marssittu juniorien saattamina eikä otettu joukkuekuvia.

– Käveltiin vain kentälle ja aloitettiin pelaamaan kuin junioreissa, Pohjanpalo sanoi (IS:n koko juttu löytyy täältä).

HSV oli simuloinut ottelun pelaamista tyhjällä stadionilla jo Hampurissa ennen Etelä-Saksaan lentämistään – pelipaidat yllään ja tuomarin läsnäollessa. Fanien puuttumisen Pohjanpalokin huomasi kunnolla vasta maalinsa tehtyään.

– Aloin tuulettaa ja huomasin, ettei ole yhtään katsojaa, kenelle voisin tuulettaa.

Pohjanpalo tuuletti maaliaan puolihuolimattomilla ”fist bumpeilla”, parin pelikaverin kanssa nyrkkiä koskettaen. Halaamisia ja läpsyjä on kehotettu välttelemään.

– Futis on tunteikas peli, ja kun maalinteko onnistuu, siinä nousee tunteet pintaan. Ei sitä heti ensimmäisellä sekunnilla ehdi muistamaan mitään sääntöjä, mutta toki muutama sekunti myöhemmin, hyökkääjä arvelee.

Saksan ammattilaissarjojen pelaajat ja taustahenkilöstö testataan jatkossa koronavirustartuntojen varalta ennen jokaista ottelua. Koko viime viikon HSV:n joukkue vietti yhteisessä karanteenissa hotellissa, mutta tällä viikolla pelaajat saavat asua kotonaan. Pohjanpalo kuitenkin korostaa, että pelaajien on muistettava vastuunsa.

– Me olemme etuoikeutettuja, että saamme pelata jalkapalloa tällä hetkellä. Ja meillä on iso vastuu siitä, että pystymme pelaamaan kauden loppuun. Se on kiinni siitä, kuinka huolellisesti osaamme käyttäytyä sääntöjen mukaan.

– Meiltä kaikilta on kysytty suoraan, mikä on mielipiteemme, ja meidän seurassa kaikki ovat halunneet pelata. Olemme kentällä matalalla riskillä, emme riskittä, Pohjanpalo muistuttaa.

Paikallislehti Hamburger Morgenpostin haastattelussa 25-vuotias Pohjanpalo harmitteli ottelun lisäajalla syntynyttä kotijoukkueen tasoitusmaalia.

– Noin myöhäistä takaiskumaalia ei saisi päästää tapahtumaan. Tulos on meille kitkerä. Meidän olisi pitänyt tehdä kolmas maali, jotta olisimme saaneet kolme pistettä mukaamme.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

Pohjanpalolla itselläänkin oli toisella puoliajalla kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta molemmilla kerroilla Fürthin maalivahti Sascha Burchert veti täpärästi pidemmän korren. Suomalainen on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että tilaisuuksia avauskokoonpanossa tulee jatkossakin lisää.

– Olin pitkään loukkaantunut. Olen nyt hyödyntänyt tauon kuroakseni etumatkaa kiinni. Nyt olen taas energinen ja vahva.

– Totta kai kaipasimme faneja stadionille, mutta ei se minulle ongelma ollut. Motivaatio löytyi kyllä, maalitykki päätti.

HSV on viikonlopun kierroksen jälkeen sarjassa toisena tasapisteissä kolmantena olevan VfB Stuttgartin kanssa.