Ruotsissa koronaviruspandemiaan on suhtauduttu hyvin poikkeuksellisella tavalla verrattuna esimerkiksi Suomeen tai muihin Pohjoismaihin. Häckeniä edustava Jasse Tuominen kertoi MTV Urheilulle, miten Ruotsissa tautiin on suhtauduttu.

Ruotsin Allsvenskan käynnistyy näillä näkymin 14. kesäkuuta. Sitä ennen Ruotsissa pelataan vielä cupin otteluita. Suunnitelma on hyvin samankaltainen kuin Suomessa, jossa kesäkuussa on määrä pelata cupin neljännesvälierät ja puolivälierät, joiden jälkeen Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta.

Tuominen pelaa Häckenissä yhdessä Suomen A-maajoukkueen topparin Joona Toivion kanssa. Alkuun Ruotsin toimintatapa herätti hieman hämmennystä.

– Alkuun oli vähän sellainen olo, että miksi täällä ei toimita samalla tavalla. Tuntui, että kaikki pysähtyi ihan kokonaan joka puolella. Tänne se tuli vähän myöhemmin, mutta ei ikinä tullut samanlaisia rajoituksia. Mutta nyt kun aikaa on mennyt, siihen on tottunut, Tuominen kertoi MTV Urheilulle.

Joukkueen sisällä koronaan on suhtauduttu eri tavoin. Tuominen ja Toivio olivat ihmeissään Ruotsin tavasta reagoida pandemiaan vertaillessaan sitä Suomeen.

– Osa ihmetteli, miten Ruotsi voi toimia eri tavalla kuin muut maat ja toiset ovat välinpitämättömiä, eivätkä pitäneet asiaa isona juttuna. Yleinen lähestymistapa on iskostunut täällä ihmisiin. Ei tehdä siitä niin isoa juttua. Joonan kanssa seurailtiin Suomen touhua, ja erot vähän nostattivat kulmakarvoja, että mitä tässä oikein tapahtuu.

Tuominen kertoi myös, että Häckenissa osa pelaajista on ollut kipeinä, mutta pelaajia ei ole testattu. Näin ollen on mahdotonta sanoa, onko pelaajat sairastaneet viruksen vai ei. Periaatteessa on mahdollista, että joukkueen sisällä useampi pelaaja olisi saanut tartunnan.

Joukkueen kipeinä oleville pelaajille on ohjeistettu, että harjoituksiin voi palata 48 tuntia oireiden häviämisen jälkeen.

– Meillä on ollut muutama pelaaja kipeänä, mutta on vaikea sanoa, onko se ollut koronaa, koska ei ole tehty mitään testiä. Vaikea sanoa, onko meidän jengissä sitä jo ollut, Tuominen kertoi.

Joukkue piti kymmenen päivän vuosiloman hiljattain. Tuominen ei lähtenyt käymään Suomessa, koska hän ei voinut olla varma, oliko itse saanut tartunnan vai ei.

– En halunnut tulla tartuttamaan muita, Tuominen totesi.

Voit lukea MTV Urheilun jutun kokonaisuudessaan tästä.