Tanskan maajoukkueen keskikenttäpelaajan Christian Eriksenin kevät on mennyt täysin eri tavalla kuin hän etukäteen kuvitteli.

Hän siirtyi tammikuussa Tottenhamista Internazionaleen ja ehti pelata uudessa seurassaan kahdeksan ottelua, kunnes koronavirus pakotti keskeyttämään jalkapallosarjat ympäri maailman.

Eriksen ei ehtinyt löytää itselleen uutta kotia ennen kuin Italiassa alkoi karanteeni, joten hän on asunut Interin harjoituskeskuksessa ja pitänyt kuntoaan yllä juoksemalla pysäköintialueella. Interissä pelaavat hänelle Valioliigasta tutut Ashley Young ja Romelu Lukaku, mutta Eriksen ei ole kehdannut kutsua itseään yökylään heidän luokseen.

– Suunnittelin, että olisin puhunut Romelu Lukakulle ja Ashley Youngille, mutta heidän on huolehdittava perheistään, ja 14 päivää toisen sohvalla on liian pitkä aika, kommentoi Eriksen The Sunille.

– Sen sijaan päädyin jäämään seuran harjoituskeskukseen yhden kokin ja viiden muun työntekijän kanssa. He asettivat itsensä karanteeniin suojellakseen perheitään.

Eriksen tutustui Italian tiukkoihin koronatoimiin, kun hän kävi ostoksilla.

– Poliisi pysäytti minut ja minun oli huonolla italiallani selitettävä, mitä olin tekemässä, mihin olin menossa ja miksen ollut kotonani.

– Minulla ei ole ikinä ollut näin paljon vapaa-aikaa, enkä voi oikein edes käydä ostoksilla. Emme voi valittaa, koska monilla muilla on vielä paljon vaikeampaa, mutta tämä on niin erilaista verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet.

– Olen juossut parkkihallin alakertaa ympäri. Olen laskenut, että voin juosta 35 metriä, sitten minun on käännyttävä ja juostava 35 metriä takaisin.

– En ole koskenut palloon seitsemään viikkoon. Tämä on ollut pisin ajanjakso elämässäni ilman jalkapalloa, ja minulla alkaa olla todella kova ikävä sitä.