Saksan A-maajoukkueen ja Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos jännittää, onnistuuko hänen kotimaansa pääsarja, Bundesliiga, pelaamaan kautensa loppuun koronaviruskriisin keskellä.

Bundesliigassa on jäljellä vielä yhdeksän kierrosta, joista ensimmäinen polkaistaan käyntiin huomenna, lauantaina. Saksan pääsarja on ollut monien muiden liigojen tavoin tauolla maaliskuun puolivälistä lähtien.

Launtaina jatkuvan kauden loput ottelut pelataan suljettujen ovien takana ja tarkkojen koronamääräysten alaisena. Pelaajia on myös kehotettu luopumaan joistain jalkapallolle arkisista asioista, kuten joukkuekaverien halaamisesta maalia tuulettaessa ja kentälle sylkemisestä.

[readmore from=Kainulainen-Tero]

Bundesliiga on Euroopan ensimmäinen suursarja, jonka pelit ovat jatkumassa maailmanlaajuisen koronatauon jälkeen. Monen katse kääntynee viikonloppuna Saksaan, vaikka normaalisti seuraisikin muiden maiden sarjoja.

Bundesliigassa Bayern Müncheniä ja lainalla Bayer Leverkusenia edustanut Kroos, 30, uskoo, että muiden maiden sarjat seuraavat Bundesliigan jatkumista toiveikkaina, mutta myös varautuneina. Real Madridin ja muiden espanjalaisseurojen sarjapelien odotetaan jatkuvan vasta kesäkuun puolella.

– Kaikilla täällä on sellainen käsitys, että jos saksalaiset eivät saa liigaansa pelattua loppuun, niin kukaan ei pysty siihen, kommentoi Kroos saksalaismedialle Marcan mukaan.

– Saksalla on ollut parhaat (matalimmat) tartunta- ja kuolinmäärät koronaviruksesta.

Tilaa Viaplay hintaan 9,99 €/kk ilman sitoutumista tästä!

– Jos he eivät saa Bundesliigaa loppuun, niin kuka pystyy siihen [pelaamaan oman sarjansa loppuun]?

– Olen varma, että me kaikki tulemme seuraamaan, mitä Saksassa tapahtuu.

LUE MYÖS: