Kaikki Suomen A-maajoukkuepelaajat eivät ole vieläkään päässeet tositoimiin pari-kolme kuukautta kestäneen koronatauon jälkeen, ja monet ovat pelanneet vasta ensimmäisiä pelejään. 25-vuotias Joel Pohjanpalo on sen sijaan pelannut 2. Bundesliigassa jo kuusi ottelua. Jälki ei voisi olla paljon parempaa, sillä näissä on syntynyt kuusi maalia.

Kun mukaan lasketaan tammi-helmikuussa (enimmäkseen pienellä peliajalla) pelatut viisi ottelua, on Pohjanpalo tehnyt lainaseurassaan Hamburger SV:ssä 11 ottelussa kahdeksan maalia. Siirtoa on siis helppo pitää onnistuneena, sillä koko syyskauden aikana suomalaishyökkääjä pelasi omassa seurassaan Bayer Leverkusenissa vain yhden minuutin.

Nyt pelaaminen siis maistuu, vastuuta tulee hurjasti ja Pohjanpalo on saanut olla terve. Ura oli jokin aika sitten lähellä jopa päättyä vaikean jalkavamman vuoksi, mutta pitkä ja tunnollinen kuntoutus kantaa nyt hedelmää. Jo nyt on aika selvää, että HSV:llä lienee kovat halut pitää miehestä kiinni ensi kaudellakin – mutta halvalla Leverkusen tuskin luopuu. Ottajia voi olla sitä paitsi muitakin.

Joka tapauksessa Pohjanpalo kuvailee lainasiirtoa HSV:hen täydelliseksi Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa. Samalla hän paljastaa, että kevät olisi saattanut vierähtää myös Englannin toisella sarjaportaalla.

– Paikkana HSV täytti ne kriteerit, mitä halusin. Toinen vahva vaihtoehto oli Leeds United Englannin Mestaruussarjassa. Tiesin kuitenkin, että lainasiirrossa olisi kyse lyhyestä ajasta, ja minun pitäisi nopeasti päästä joukkueeseen kiinni, Pohjanpalo kertoi Helsingin Sanomille sunnuntaina.

– Halusin mennä sellaiseen seuraan, jossa tulee paljon maalipaikkoja ja hyökkääjän olisi mahdollista toteuttaa itseään.

Lainapesti myös Bundesliigan häntäpään seuroissa oli tapetilla, mutta Pohjanpalon mielestä HSV:n pelitapa sopi hänelle täydellisesti.

– Hampuri oli tähän tilanteeseen oikea vaihtoehto, ja sillä on selkeästi paras materiaali Kakkosbundesliigassa. Joukkue hallitsee palloa ja hyökkääjälle tulee paljon maalinedustalla paikkoja. Sitä halusin. Muutama kuukausi myöhemmin päätös on osoittautunut oikeaksi.

– Juttelin lainasiirrosta Leverkusenin, oman lähipiirini, agenttini ja tietenkin HSV:n kanssa. Yksi iso tekijä oli se, että HSV:n nykyinen urheilutoimenjohtaja (toim. huom. Jonas Boldt) on Leverkusenin vanha urheilutoimenjohtaja, joka oli aikanaan scouttini hankkimassa minua Suomesta. Tiesin, että luottoa olisi luvassa, kun tänne siirryin.

Leedskin oli Pohjanpalon pohdinnoissa vahvoilla, sillä seura taistelee noususta Valioliigaan. Leverkusenin toive kuitenkin vaikutti myös asiaan.

– Leverkusen halusi, että pysyn lähellä heitä. HSV:ssä ja Leedsissä pelataan kummassakin enemmän tai vähemmän samalla tavalla ja samoista asioista, ja se vaikutti, että HSV on lähellä Leverkusenia.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

Pohjanpalo ei ollut vielä täydessä pelikunnossa Hampuriin siirtyessään, ja sen myös lainaseura tiesi. Senkään vuoksi täysiä 90-minuuttisia ei vielä alkuvuodesta herunut, mutta koronatauon jälkeen Pohjanpalo on ollut liekeissä.

– Treenasin korona-aikana kovaa kaksi kuukautta, ja tulokset näkyvät tulostaululla. Meillä oli omat juoksuohjelmamme.

– Kun palasimme kentälle, harjoittelimme 4–5 viikkoa pienryhmissä. Niissä harjoituksissa pystyin harjoittelemaan paljon sellaisia asioita, mitä ei ole kauden aikana aikaa harjoitella. Harjoittelin ensimmäistä kosketusta, pelin lukemista ja maalintekoa sekä tietenkin kuntopuolta, suomalaiskärki selvittää.