Tänään piti olla se päivä, kun Suomen oli määrä aloittaa historiallinen ensimmäinen arvokisaturnauksensa. Huuhkajien oli tarkoitus kohdata tänään EM-kisojen avauspelissään Kööpenhaminassa Tanska.

Suomi lunasti kisapaikkansa suoraan karsintojen kautta sijoitettuaan Italian kanssa toiseksi. Valitettavasti maailmalla jylläävä koronaviruspandemia sysäsi odotettua hetkeä ja koko turnausta vuodella eteenpäin.

31-vuotias Paulus Arajuuri nousi Markku Kanervan valmennuksessa Huuhkajien luottotoppariksi. Kisaunelman odottamaton siirtyminen oli alkuun järkytys kokeneelle puolustajalle.

-Valehtelisin, jos en sanoisi, että se oli sokki. Aika nopeasti ymmärsin, mikä on maailman tilanne ja pystyin panemaan asiat perspektiiviin. Kisojen siirtyminen piti vain hyväksyä, Arajuuri totesi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Takaiskusta huolimatta Arajuuren motivaatio on äärimmäisen korkealla. Suuren hetken viivästyminen voi olla Suomelle myös hyvä asia.

– Elämässä tällaiset tilanteet pitää pystyä kääntämään voitoksi. Saman tien aloimme miettiä, että siinä ei ole välttämättä vain huonoja puolia. Meillä on vuosi lisää aikaa kehittyä. Suuri hetki on kuitenkin koko ajan edessä, puolustaja lisäsi.