Real Madridin kapteeni Sergio Ramos teki sunnuntai-iltana Real Sociedadin verkkoon La Liga-uransa 68. maalin. Ramosin osuma syntyi rankkarista, ja oli miehelle jo 20. perättäinen onnistuminen 11 metriin maalatulta valkoiselta täplältä. Real Madrid voitti ottelun maalein 2-1, ja nousi samalla La Ligan kärkeen.

Muun muassa Squawka- ja Pedritonumeros-tilastopalvelut kertovat Ramosin nousseen maalillaan La Liga -historian puolustajien maalitilaston kärkeen. Ramos nousi maalilla ohi Barcelona-legenda Ronald Koemanin.

Täysin yksiselitteisiä tilastot eivät ole, sillä Espanjan toinen merkittävä tilastonikkari MisterChip laskee tilaston kärjessä olevaksi Fernando Hierron. Hierron maalimäärä on 105, mutta epäselvyys tilastoissa johtuu siitä, että Espanjan entinen maajoukkuekapteeni pelasi otteluita sekä puolustajana että keskikentän pohjapelaajana. Useimpien lähteiden tilastoissa Ramos on kuitenkin nyt ykkönen, ja Hierro sijalla kolme.

Ramosin tehokkuuden arvoa nostaa se, että 68 maalista vain 12 on syntynyt rankkarista. Ramos on ollut Real Madridin ensimmäinen vaihtoehto rankkarien ampujaksi viimeisillä kahdella kaudella, mutta aiemmin päävastuuta kantoi Cristiano Ronaldo. Koemanin 67 maalista 46 syntyi pilkulta, ja Hierron 51 maalista (Squawkan ja Pedritonumerosin mukaan) 19.

Squawka

@Squawka
Sergio Ramos has now scored 68 LaLiga goals, surpassing Ronald Koeman as the highest-scoring defender in the competition's history.

Ramos the record-breaker. 👊

Pedro Martin

@pedritonumeros
Defensas más goleadores en Primera:
68 Sergio Ramos (12 de penalti)
67 Koeman (46 de penalti)
51 Hierro (19 de penalti)
46 Roberto Carlos (2 de penalti)
45 Pirri (16 de penalti)

Ramos on tehnyt vuoden 2020 puolella jo neljä maalia, ja on siten Realin paras maalintekijä tämän vuoden puolella. Sarjakauden kokonaissaldo seitsemän maalia sivuaa jo miehen henkilökohtaista ennätystä La Ligassa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Ligas con más goles de Sergio Ramos:
7 en 2016-17
6 en 2018-19
7 en 2019-20

Voittotilastossakin Ramos kipuaa tasaisesti ylöspäin, sillä hän jätti sunnuntaina taakseen Andoni Zubizarretan, ja nousi sijalle viisi La Ligan voittotilastossa. Kärkipäätä hallitsevat lähinnä Barcelonan pelaajat, ja Ramosin edellä onkin vain yksi Real Madridin entinen pelaaja, maalivahti Iker Casillas. Casillasilla on voittoja La Ligassa 18 Ramosia enemmän, joten toppari mennee ensi kaudella tilastossa Casillasin edelle.

Real Madrid -luotsi Zinédine Zidane puolestaan nousi ohi Vicente del Bosquen toiseksi eniten voittoja La Ligassa saavuttaneeksi Real Madridin valmentajaksi. Zidanella on nyt voittoja 134. Ykköspaikkaa hallitsevaan Miguel Muñoziin on matkaa valovuosia, sillä Muñoz johdatti Real Madridin peräti 357 voittoon La Ligassa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Sergio Ramos ya ha logrado más victorias que Zubizarreta.

Jugadores con más victorias en clubes del fútbol profesional español:
507 Messi
482 Xavi
463 Casillas
459 Iniesta
445 Sergio Ramos
444 Zubizarreta

Squawka

@Squawka
Zinedine Zidane has now won 134 LaLiga games as Real Madrid manager, surpassing Vincente Del Bosque on 133 wins.

Only Miguel Muñoz (357) has won more LaLiga games as Real manager.

Myös Real Madridin ranskalaishyökkääjä Karim Benzema nousi eilen tilastoissa. Benzema viimeisteli Realin voittomaalin, ja nousi ohi Hugo Sánchezin viidenneksi Real Madridin La Ligan maalitilastossa. Edellä ovat Cristiano Ronaldo, Raúl, Alfredo Di Stéfano ja Santillana. Benzema on kolmella tekemällään maalilla koko La Ligan koronatauon jälkeisen ajan paras maalintekijä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RSO 2-0 RMA (73’) - Benzema (165) supera a Hugo Sánchez (164) y se convierte en el quinto jugador del Real Madrid con más goles en TODA la historia de La Liga, tras Cristiano (311), Raúl (228), Di Stéfano (216) y Santillana (186).