Bundesliigan historian tärkeimpiin derbyihin on kuulunut Hamburger SV:n ja Werder Bremenin välinen ”Nordderby”, pohjoisen derby. Derbyt kuitenkin katkesivat kevääseen 2018, kun HSV putosi ensimmäistä kertaa sarjan perustamisen jälkeen 2. Bundesliigaan. HSV oli tuolloin ainoa seura, joka oli ollut mukana kaikilla vuonna 1963 perustetun Bundesliigan kausilla.

HSV on edelleen sarjan maratontaulukossa sijalla neljä. Kaksi pykälää ylempänä on Nordderbyn toinen osapuoli Werder Bremen, jonka edellä on vain Bayern München. HSV:n ja Bremenin väliin mahtuu Borussia Dortmund.

Werder Bremen on ollut poissa Bundesliigasta vain yhden ainoan kauden sarjan historiassa, kauden 1980-1981. Yksikään seura ei siis ole pelannut Bundesliigassa usempaa kautta kuin nyt 56. kauttaan pelaava Werda. Karu tosiasia kuitenkin on, että juuri nyt Werder Bremen on hyvin lähellä pääsarjasta putoamista.

Niklas Moisanderin kipparoima Bremen taipui sunnuntaina kotikentällään Wolfsburgille maalein 0-1. Tasaisen ottelun ainoan maalin puski verkkoon hollantilaiskärki Wout Weghorst pelin 82. minuutilla. Felix Klaus keskitti oikealta suomalaisen estelyistä huolimatta, ja Weghorst irtosi maalin edustalla Kevin Vogtin vartioinnista. Moisander pelasi täydet 90 minuuttia.

Tappio oli Bremenille jo kauden 17:s. Se ei ole koskaan hävinnyt näin montaa peliä 30 kierroksen jälkeen. Ainoan kotivoittonsa se sai syyskuussa, ja viimeisten 13 kotipelin saldo on surkea kolme tasapeliä ja kymmenen tappiota.

Derek Rae

@RaeComm
After 39 successive years in the Bundesliga, it looks grim for Werder Bremen. 17th defeat of season, their highest ever losses total after 30 matchdays. 13 home games without a win. Just 1 goal scored in last 9 home games at the Weserstadion. Der Abstieg droht! #SVWWOB

beIN SPORTS

@beINSPORTS_EN
FT: @werderbremen_en 0-1 @VfLWolfsburg_EN

Wolfsburg get the W ✅

A hugely disappointing result for Werder, who are now 3 points adrift of the relegation play-off place.

#beINBundesliga #SVWWOB

William Hill

@WilliamHill
⏱️ In the last 810 minutes of football played at the Weser Stadium, Werder Bremen have only scored one goal.

😳 They've W0-D3-L9 at home since the start of September.

😫 Grim reading for Bremen fans.

Werder Bremen kohtaa kauden viimeisessä neljässä ottelussaan järjestyksessä sarjajumbo Paderbornin vieraissa, Bayern Münchenin kotona, Mainzin vieraissa ja Kölnin kotona.

Neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä Bremen on viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevasta Mainzista kuuden pisteen päässä, ja karsijan paikalla olevasta Fortuna Düsseldorfista kolmen pisteen päässä. Bremenin maaliero on molempia selvästi huonompi.