Barcelona jäi pian päättyvällä La Ligan kaudella toiseksi. Katalonialaiset johtivat sarjaa syyskaudella, mutta kevätkausi käänsi asetelman lopulta Real Madridille.

Mestaruus ratkesi toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Real Madrid voitti omassa pelissään Villarrealin 2−1. Samaan aikaan Barcelona hävisi Osasunalle samoin lukemin.

Barcelonan kapteeni ja seuraikoni Lionel Messi ei ollut lainkaan tyytyväinen mestaruuden ratkettua verivihollisen eduksi.

– Tämä ottelu kuvastaa koko kauttamme. Olemme olleet ailahteleva ja heikko joukkue, Messi sanoi Movistarille pelin jälkeen.

Barcelonalla on edessään La Liga -pettymyksestä huolimatta vielä Mestarien liigan huipennus. Joukkue on neljännesvälierissä 1−1-tasatilanteessa Napolin kanssa ennen toista osaottelua.

– Sanoin jonkin aikaa sitten, että meillä ei ole tällaisella pelaamisella toivoakaan voittaa Mestarien liigaa. Nyt selvisi, että se ei riittänyt edes La Ligan voittamiseen, Messi ihmetteli.

– Häviämme Napolille, jos pelaamme näin. Meidän on aloitettava Mestarien liigassa nollasta ja syytettävä itseämme siitä, mikä meni pieleen, Messi lisäsi.

Barcelonan kevätkausi oli hankala, sillä uusi päävalmentaja Quique Setién ei saanut täysin iskostettua oppejaan uuteen joukkueeseen. Setién otti valmennusvastuut Ernesto Valverdelta, joka jätti Setiénin käsiin La Ligan kärjessä olleen ryhmän.

Setiénin aikana Barcelonasta alkoi kuulua soraääniä. Eri espanjalaislehdet raportoivat joukkueen sisällä kytevistä ristiriidoista.

Barcelonan kausi oli tempoilua. Seuran tiedetään halunneen Valverden tilalle Qatarissa valmentavan seuralegenda Xavin, mutta tämä ei ottanut tehtävää vastaan. Muun muassa Messin on kerrottu olleen tyytymätön Valverden tilalle tulleeseen Setiéniin.

– Madrid hoiti oman hommansa voittamalla kaikki ottelunsa, mikä on vaikuttavaa, mutta myös me autoimme heitä voittamaan mestaruuden. Meidän on oltava kriittisiä itseämme kohtaan, alkaen pelaajista, mutta se koskee koko seuraa, Messi harmitteli.

– Toisin kuin monet sanovat, hävisimme omien virheidemme, emme Madridin onnistumisten takia, argentiinalaistähti jatkoi.

Messi ei myöskään ymmärtänyt sitä, miksi Barcelonan peli ei kulje jatkuvasti sillä tasolla, mihin se todellisuudessa pystyy ja mitä seuralta odotetaan.

– Tästä joukkueesta saa vaikutelman, että se yrittää, muttei saa vietyä työtä loppuun. Tänään he [Osasuna] olivat ensimmäisellä puoliajalla parempia. Vaikuttaa siltä, että meidän on jouduttava tappioasemaan, jotta reagoimme, kuten yritimme toisella jaksolla, Messi sanoi.

Lähde: LaLiiga.com