Portugalilainen legendavalmentaja Jorge Jesus palaa kotimaansa suurseuran Benfican päävalmentajaksi.

Jesus, 65, valmensi Benficaa viimeksi vuosina 2009-2015 voittaen tuona aikana kymmenen pokaalia ja johdattaen joukkueen kahdesti Eurooppa-liigan loppuotteluun.

Viimeisen vuoden Jesus valmensi brasilialaista Flamengoa järisyttävällä menestyksellä. Hän ehti johdattaa brassijätin 47 otteluun, joista joukkue voitti 35 ja hävisi viisi. Jesusin pestin aikana Flamengo voitti viisi pokaalia. Etelä-Amerikan Mestarien liigan, Copa Libertadoresin, voittajana Flamengo pääsi seurajoukkueiden MM-turnaukseen, jonka loppuottelussa se hävisi Liverpoolille jatkoajan jälkeen 0-1.

Jesus aloitti uransa valmentajana vuonna 1990 ja on viettänyt valtaosan siitä kotimaassaan kierrellen eri seuroja. Kaikkiaan hän on luotsannut Portugalissa 12 eri joukkuetta. Ulkomailla Jesus on valmentanut Flamengon lisäksi saudiarabialaista Al-Hilalia puolen vuoden ajan.

Portugalilais- ja brassimedian mukaan Jesus ja Benfica ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle kolmen miljoonan euron vuosipalkan. Jesusin ja Flamengon sopimusta oli vielä vuosi jäljellä, mutta lehtitietojen mukaan Brasilian vaikealla koronavirustilanteella oli iso vaikutus Jesusin lähtöön.

Portugalin liigan mestaruutta puolustanut Benfica tuli kuluvalla kaudella toiseksi, kun Porto varmisti tällä viikolla mestaruuden kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä.

SL Benfica

@SLBenfica
Bem-vindo a casa!