Barcelona päätti sunnuntaina kautensa Espanjan La Ligassa voittamalla Alavésin vieraskentällä 5-0. Illan päätähti oli vähemmän yllättäen Barcelonan kapteeni Lionel Messi, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Messi, 33, voitti tällä kaudella La Ligan maalikuninkuuden ja syöttöpörssin. Argentiinalaistähti tehtaili itse 25 osumaa ja alusti 21. Hän on Espanjan pääsarjahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on sekä tehnyt että syöttänyt 20 maalia yhden kauden aikana.

Maalipörssissä hänen pahin kilpailijansa oli Real Madridin Karim Benzema, joka iski 21 osumaa. Syöttöpörssissä Messi oli ylivoimainen voittaja, sillä toiseksi tuli Real Sociedadin Mikel Oyarzabal 11 maalisyötöllään.

Messi on ainoa pelaaja, joka on voittanut La Ligan maalikuninkuuden seitsemän kertaa. Ennen tätä kautta hän jakoi kuuden kuninkuuden ennätyksen Telmo Zarran kanssa.

FOX Soccer

@FOXSoccer
Lionel Messi picks up a record SEVENTH Pichichi as La Liga’s top scorer with 25 goals 👑

Lisäksi Messi rikkoi sunnuntaina La Ligan yhden kauden maalisyöttöennätyksen, jonka hän jakoi ennen viikonloppua entisen joukkuekaverinsa Xavin kanssa. Nykyisin qatarilaista Al Saddia valmentava Xavi antoi 20 maalisyöttöä kaudella 2008-09.

LALIGA English

@LaLigaEN
✨ H I S T O R Y ✨

With 2⃣1⃣ assists, Messi overtakes Xavi as the player with MOST ASSISTS in a single #LaLigaSantander season! 🐐

#AlavesBarça

Messi suhtautui henkilökohtaisiin saavutuksiinsa maltillisesti. Argentiinalaistähti oli yhä apeana siitä, että Barcelonan arkkivihollinen Real Madrid varmisti aiemmin viime viikolla La Ligan mestaruuden. Barcelona jäi sarjassa toiseksi, viiden pisteen päähän Madridista.

– Sanon aina, että palkinnot ja henkilökohtaiset tavoitteet ovat toissijaisia, kommentoi Messi sunnuntaina Goalin mukaan.

– Pitää paikkaansa, että seitsemännen maalikuninkuuden voittaminen olisi voinut olla tärkeä saavutus, mutta olisin halunnut yhdistää sen liigamestaruuteen.