Juventus koki yllättäen torstai-iltana 1-2-vierastappion Udineselle, joka otti elintärkeän voiton säilymisen kannalta. Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri vetosi väsymykseen ottelun jälkeen.

Sarrin asema Juventuksen päävalmentajan on ollut iso puheenaihe Italiassa, vaikka Juventus johtaakin sarjaa vielä kuuden pisteen erolla Atalantaan. Voitolla Juventus olisi varmistanut mestaruuden, mutta juhlia saadaan vielä odottaa. Udinesen voittomaali nähtiin lisäajalla, kun Seko Fofana iski upean yksilösuorituksen päätteeksi 2-1-voittomaalin.

– Menetimme kontrollin pelistä hyvän ensimmäisen jakson jälkeen. Halusimme voittaa hinnalla millä hyvänsä, pelimme oli sekavaa ja se lähti vaarallisille raiteille. Lopulta hävisimme lisäajalla, koska halusimme niin paljon kolmea pistettä, Sarri kommentoi ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

Juventus ei ole ollut parhaimmillaan viime aikoina. Viimeisestä viidestä ottelusta se on voittanut vain yhden. Mestaruuspokaali on kuitenkin pysymässä todennäköisesti jo yhdeksättä vuotta putkeen Torinossa, ellei joukkue sula totaalisesti viimeisillä kierroksilla. Sarrin mukaan joukkueesta huokuu väsymys.

– Tämä on vaikeaa tässä vaiheessa kautta, olemme kaikki väsyneitä. Olemme menettäneet aggressiivisuuden. Se on henkisesti ja fyysisesti vaikeaa pysyä pallossa 90 minuutin ajan. Nämä pelit ovat outoja ja momentum vaihtelee helposti. Tällä hetkellä henkinen väsymys on suurempaa kuin fyysinen väsymys, Sarri totesi.

Sarrille sarjamestaruus olisi uran ensimmäinen.

Immobile vai Ronaldo?

Torstain toisessa ottelussa Lazio kaatoi Cagliarin maalein 2-1. Lazion voittomaalin teki Ciro Immobile, joka nousi osuman myötä maalipörssin kärkeen. Immobilellä on nyt kasassa 31 maalia. Toisena vaanii Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo, joka on tehnyt 30 täysosumaa.

Laziolle voitto oli todella iso. Lazio nousi voiton myötä 72 pisteeseen ja otti todella vahvan otteen neljännestä sijasta ja paikasta ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Lazio on viimeksi pelannut Mestarien liigassa 13 vuotta sitten.

Lazion päävalmentaja Simone Inzaghi oli riemuissaan tärkeän voiton jälkeen.

– Se oli maaginen ja tärkeä ilta. 13 vuoden jälkeen se (Mestarien liiga) tuntuu uskomattomalta, mutta meillä oli itseluottamusta, Inzaghi kehui joukkuettaan.

Serie A:ta on jäljellä vielä kolme täyttä kierrosta. Päätöskierros pelataan sunnuntaina 2. elokuuta.