Manchester Cityssä lasketaan onko seuralla varaa hankkia Barcelonan ykköstähti Lionel Messi rikkomatta Euroopan jalkapalloliiton, UEFA:n, seuroja koskevia taloudellisia sääntöjä (Financial Fair Play), kertoo ESPN.

City tietää, että 33-vuotiaan Messin hankkiminen ei ole helppoa, mutta se haluaa olla varautunut, jos sille tulee mahdollisuus iskeä. Siksi manchesterilaisseura laskee tällä hetkellä kaikkia mahdollisia kuluja, mitä Messin ostaminen Barcelonalta vaatisi.

Barcelonan tämänhetkinen virallinen kanta on se, että Messi ei ole myytävänä mistään hinnasta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kiinnostuneiden seurojen olisi maksettava hänen sopimukseensa kirjattu 700 miljoonan euron ulosostoklausuuli.

ESPN:n tietojen mukaan osa Barcelonan johtoportaasta on kuitenkin valmis myymään Messin, jos argentiinalaistähti vaatii päästä seurasta pois. Siinä tapauksessa Barcelona voisi käyttää siirrosta saamansa rahat joukkueensa uudelleenrakentamiseen.

Messin ja Barcelonan välinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Hän tapasi Barcelonan uuden päävalmentajan Ronald Koemanin viime viikolla ja kertoi ESPN:n mukaan hollantilaisluotsille, että hän ei ole täysin varma, haluaako jäädä Kataloniaan.

Viime kausi oli Barcelonalle suuri pettymys. Joukkue jäi Espanjan La Ligassa toiseksi, vaikka johti sarjaa koronatauolle lähdettäessä, ja Mestarien liigassa Barcelonan taival päättyi tylyyn 2-8-tappioon Bayern Müncheniä vastaan puolivälierävaiheessa. Barcelona aloitti kauden Ernesto Valverden komennossa, mutta antoi hänelle kenkää tammikuussa ja pestasi uudeksi päävalmentajakseen Quique Setiénin, joka sai potkut viikko sitten.

Bayern München teki selvää jälkeä Messistä ja kumppaneista. Kuva: Getty Images

Messi tietää, että hänellä ei ole 33-vuotiaana enää kovin monta vuotta jäljellä huipputasolla. Siksi hän haluaa olla varma, että hän viettää uransa viimeiset vuodet seurassa, joka pystyy kilpailemaan suurimmista pokaaleista. Barcelona on viimeksi voittanut Mestarien liigan viisi vuotta sitten.

Mahdolliset seuravaihtoehdot vähenevät entisestään, kun mietitään, mitä Messistä ja Messille pitäisi maksaa.

Qatarilaisrahoitteisen Paris Saint-Germainin päävalmentaja Thomas Tuchel sanoi viime viikonloppuna, että Messi on ”tervetullut” Pariisiin, mutta hän lisäsi, että uskoo argentiinalaisen päättävän uransa Barcelonassa.

[readmore from=Messi-Lionel]

Myös Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on sanonut useasti, että hän ei ole miettinyt Messin hankkimista, koska uskoo Barcelonan kapteenin jäävän Kataloniaan. Guardiola valmensi Messiä Barcelonassa vuosina 2008-2012. ESPN:n tietojen mukaan City on kuitenkin aina seurannut Messin tilannetta tarkkaan.

ESPN:n haastattelemat talousasiantuntijat eivät usko Messin siirtyvän lähiaikoina mihinkään, sillä koronaviruspandemian taloudelliset vaikutukset ovat iskeneet myös maailman suurimpiin seuroihin.

Sen lisäksi Manchester Cityn talous on tällä hetkellä tarkkailun alla. UEFA langetti helmikuussa Citylle kahden vuoden europelipannan ja 30 miljoonan euron sakon sponsoritulojen liioittelemisesta, mutta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS peruutti pannan ja laski sakon suuruuden kymmenen miljoonaan euroon. Sakko tuli lopulta siitä, että City ei suostunut tekemään yhteistyötä UEFA:n tutkivan tahon kanssa.

Manchester Cityn olisi suostuteltava Barcelona myymään Messi halvemmalla kuin hänen ulosostohinnakseen kirjatulla 700 miljoonalla eurolla. Barcelona ei tällä hetkellä halua nimetä Messille mitään summaa, sillä seura toivoo argentiinalaistähden lähtöhalujen hiipuvan. Messi on aina sanonut, että hän perheineen viihtyy Barcelonassa, missä hän on asunut lähes 20 vuoden ajan, mutta hän on pysytellyt hiljaa Barcelonan pudottua Mestarien liigasta.