Veikkausliigassa pelattiin kaksi ottelua tiistai-iltana.

HJK vieraili Valkeakoskella Hakan isännöitävänä. Sarjakärki FC Inter sen sijaan kohtasi RoPS:n Rovaniemellä.

Muutoksia avauskokoonpanoonsa tehneen Toni Koskelan HJK lähti luonnollisesti ennakkosuosikkina Hakan kimppuun, vaikka helsinkiläisten peliesitykset ovat jättäneet viime aikoina KuPS-voittoa lukuun ottamatta toivomisen varaa.

Viime viikonloppuna Honkaa vastaan maaliin johtaneen virheen tehnyt Antonio Reguero sai väistyä ja Koskela nosti Hugo Keton HJK:n avaavaksi maalivahdiksi. Kyseessä oli HJK:hon Englannista palanneelle Kedolle uran ensimmäinen ottelu Veikkausliigassa.

Toni Koskelan HJK nousi Veikkausliigassa takaisin toiselle sijalle. Yhden ottelun enemmän pelannut sarjakärki FC Inter on neljän pisteen päässä HJK:sta.

Olemattomalle peliajalle alkukaudella jäänyt David Browne oli Kedon tapaan avauskokoonpanossa.

HJK hallitsi pelitapahtumia avausjaksolla, muttei kyennyt luomaan muutamaa yritystä lukuun ottamatta todellisia maalintekopaikkoja. Teemu Tainion luotsaama Haka puolusti tiiviisti ja yritti iskeä vastaan.

Browne iski HJK:n avausmaalin toisen jakson alussa päästyään laukomaan pallon boksin sisältä ohi Hakan maalia vartioineen Michael Hartmannin. Hetkeä myöhemmin HJK:lle vihellettiin rangaistuspotku ja Ferhan Hasani vei varmasti vieraat kahden maalin etumatkalle.

Haka pääsi kuin varkain maalin päähän heti Hasanin maalin jälkeen. Eero Markkanen keskitti pallon HJK:n boksiin, josta se kimposi avauskokoonpanoon nousseen Valtteri Morénin jalkojen kautta Kedon taakse. Osuma merkattiin lopulta Markkaselle, jolle maali oli sarjakauden kolmas.

Hasani vei HJK:n uudestaan kahden maalin etumatkalle käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja laukoi millintarkasti pallon boksin rajan vierustalta ohi Hartmannin. Hasani täydensi hattutemppunsa muutama minuutti myöhemmin vihelletystä rangaistuspotkusta. Browne syötti Hasanin toisen maalin ja hankki rangaistuspotkun kolmanteen.

HJK nappasi täyden pistepotin mukaansa Valkeakoskelta 4-1 -voiton ansiosta ja nousi sarjataulukossa toiseksi KuPS:n edelle.

Källman iski voittomaalin ensimmäisellä kosketuksellaan

FC Inter kykeni jatkamaan komeaa alkukauttaan Rovaniemellä RoPS:n kustannuksella. Kaikki kotiottelunsa tällä kaudella voittanut Inter oli avausjaksolla varsin saamattoman ja haluttoman näköinen.

Lähtökohdat huomioiden varsin hyvin etenkin avausjaksolla esiintynyt RoPS pelasi hyvää jalkapalloa ja onnistui pitämään sarjakärjen aisoissa.

Otteluruuhkan keskellä oleva Inter onnistui kuitenkin parantamaan peli-ilmettään toisella jaksolla ja ratkaisi kamppailun viimeisen 20 minuutin aikana.

Viime viikon lauantaina Interiin palannut Benjamin Källman aloitti ottelun penkiltä ja vaihdettiin kentälle 67. minuutilla. Huuhkajista tunnettu kärki ehti olla kentällä vain minuutin ennen kuin onnistui maalinteossa. Ruane Connor lähetti laadukkaan keskityksen boksiin ja Källman puski pallon komeasti ohi RoPS-vahti Matias Niemelän.

Källmanin kanssa samaan aikaan kentälle tullut Taiki Kagayama vastasi Interin toisesta maalista lisäajalla. Inter voitti kamppailun maalein 2-0, ja on Veikkausliigan kärkipaikalla neljän pisteen erolla HJK:hon.