KuPS putosi keskiviikkona Mestarien liigan karsinnoista hävittyään ensimmäisen karsintakierroksen yksiosaisessa ottelussa norjalaiselle Moldelle vieraskentällä peräti maalein 5-0.

Viime kaudella Veikkausliigan mestaruuden voittanut KuPS lähti Molden vieraaksi selvänä altavastaajana.

Norjan pääsarjassa parhaillaan toisella sijalla majaileva Molde otti kamppailun hallintaansa heti alkuminuuteista lähtien, mutta KuPS pysyi norjalaisten mukana avausjaksolla pelillisesti varsin hyvin, vaikkei vieraat onnistuneetkaan maalinteossa.

KuPS kykeni luomaan ensimmäisellä puoliskolla muutaman maalipaikan, mutta viimeistely-yritykset jäivät lopulta varsin ponnettomiksi.

Ottelun voittomaali nähtiin 26. minuutilla. Molde iski nopeasti vastaan pallonriiston jälkeen ja boksin rajalta löytynyt Eirik Hestad sijoitti upealla laukauksellaan norjalaiset maalin etumatkalle. Molde iski toisen maalinsa kymmenisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin KuPS:n boksiin puolustuslinjan taakse pitkän pallonhallintajakson jälkeen, ja Magnus Eikremillä oli helppo työ siirtää peliväline ohi KuPS-vahti Otso Virtasen.

Ottelun toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia olivat rikkonaisia. Aluksi ottelu jouduttiin keskeyttämään muutaman minuutin ajaksi, kun kova tuuli oli hajottanut hetkellisesti stadionin valaistusta. Hetkeä myöhemmin KuPS:n Nuno Tomas ja Molden Henry Wingo löivät pahannäköisesti päät yhteen, ja Tomas joutui jättämään pelikentän.

Molde meni menojaan 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Ohi Omoijuanfo vei norjalaiset jo kolmen maalin päähän. Molde rankaisi kuopiolaisia vielä kahdesti lisäajalla Marcus Pedersenin ja Erling Knudtzonin osumilla.

KuPS jatkaa eurotaivaltaan Eurooppa-liigan karsinnoissa.