Jos Paris Saint-Germain mielii kukistaa ennakkosuosikki Bayern Münchenin sunnuntaisessa Mestarien liigan loppuottelussa, odotetaan tehoja ennen kaikkea Neymarilta ja Kylian Mbappélta. Mbappélla on ikää vasta 21 vuotta, mutta meriittilista on huikea: hän on voittanut kolme ranskanmestaruutta ja yhden aikuisten maailmanmestaruuden.

Lisäksi Mbappé on valittu kolmesti Ranskan liigan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi ja kerran koko sarjan parhaaksi. Ligue 1:n kaksinkertainen maalikuningas on ollut myös kolmesti putkeen Ballon d’Or -äänestyksen seitsemän parhaan joukossa.

Läheltä kuitenkin piti, että Mbappélta olisi mennyt Mestarien liigan lopputurnaus sivu suun. Mbappé loukkaantui 24. heinäkuuta pelatussa Ranskan Cupin loppuottelussa Saint-Étienneä vastaan. Vastustajan raju taklaus teloi ilkeän näköisesti Mbappén nilkan, ja välittömästi ilmoille nousi pelko, ettei Mbappé pystyisi Lissabonissa pelaamaan. Puolivälierässä Atalantaa vastaan hän tulikin kentälle vain viimeiseksi puolituntiseksi, mutta välierässä hyökkääjä oli jo avauskokoonpanossa.

Mbappé kertoi välierän jälkeen RTL:n haastattelussa säikähtäneensä loukkaantumistaan pahanpäiväisesti. Pelko kauden huipennuksen seuraamisesta katsomosta oli konkreettinen.

– Kun loukkaannuin Saint-Étienneä vastaan, luulin kuolleeni. Itkin koko yön, Mbappé tunnusti.

– Olin todella allapäin, enkä halunnut puhua joukkuetoverieni kanssa, jotten näyttäisi heille, miten sinä päivänä voin.

– Vamma ei kuitenkaan lopulta ollut kovin vakava. Siksi haluan antaa sunnuntain loppuottelussa kentällä kaikkeni.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

Mbappélla on siis ison loppuottelun pelaamiseta ja voittamisesta jo kokemusta, kun hän sai juhlia 19-vuotiaana maailmanmestaruutta Venäjällä. Hän näkee Ranskan silloisessa MM-joukkueessa ja PSG:ssä yhtäläisyyksiä.

– Minulla on samoja fiiliksiä kuin silloin, kun ylsimme MM-finaaliin 2018. Olemme luoneet ryhmän, johon jokainen antaa panoksensa. On helpompi juosta sellaisten pelikaverien eteen, joita arvostaa. En tiedä, ratkaisiko se välierän voiton, mutta ainakin siitä oli alusta lähtien apua, Mbappé totesi.

Lähde: AS