Bayern München on voittanut Mestarien liigan mestaruuden ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen. Loppuottelussa kaatui PSG maalein 1-0.

Mestaruus on Bayern Münchenille Euroopan Cupissa tai Mestarien liigassa kuudes. Triplamestaruus on silti ”vasta” toinen, sillä se toisti tällä kaudella seitsemän vuoden takaisen temppunsa voitettuaan niin Bundesliigan, Saksan Cupin kuin Mestarien liigankin.

Bayern voitti loppukaudesta peräti 21 ottelua putkeen, mutta vieläkin komeampi putki syntyi Mestarien liigassa. Bayern München voitti ainoana joukkueena kaikki kuusi lohkovaiheen peliään, eikä taipunut kertaakaan pudotuspeleissä edes tasapeliin.

Bayern otti lohkovaiheessa kaksi voittoa Tottenhamista, Olympiacosista ja Moskovan Spartakista. Pudotuspeleissä Bayern voitti kahdesti Chelsean (3-0 ja 4-1) sekä kerran Barcelonan (8-2), Lyonin (3-0) ja PSG:n (1-0).

Sataprosenttinen voittosaldo on ensimmäinen kerta koko Euroopan Cupin ja Mestarien liigan historiassa. Kun voittaa 11 ottelua 11:sta, on helppo todeta mestaruuden olleen täysin ansaittu. Bayern München 2019-2020 on yksi kaikkien aikojen Mestarien liigan mestareista.

OptaJoe

@OptaJoe
100% - FC Bayern München are the first side in European Cup/Champions League history to win 100% of their games in a single campaign en route to lifting the trophy (11 wins). Flawless. #PSGFCB #UCLfinal