Bayern München -legenda Lothar Matthäus kritisoi saksalaislehdelle joukkueen entistä manageria ja nykyistä Manchester City -luotsia Pep Guardiolaa. Matthäus pitää Guardiolan epäonnistumiset johtuvat espanjalaisvalmentajan ylimielisyydestä.

– Minusta tuntuu, että hän haluaa aina tehdä jotain erikoista isoissa otteluissa. Hän haluaa aina näyttää pystyvänsä parempaan. Haluaisin sanoa hänelle, että ”Pep, olet suurenmoinen valmentaja, mutta älä luovu systeemistäsi!”, Matthäus sanoo Bildille.

Guardiolan viimeisin epäonnistuminen oli putoaminen Mestarien liigasta Lyonia vastaan. Ottelua varten Guardiola luopui menestyksekkäästä 4-3-3-systeemistä ja siirtyi muodostelmaan 3-4-3. Lyon kuitenkin yllätti Cityn vastahyökkäyksillään luvuin 3-1. Ottelun jälkeen Guardiola syytti puolustusvirheitä ja tehotonta viimeistelyä.

Matthäus kuitenkin muistuttaa, että Guardiola on epäonnistunut kerta toisensa jälkeen Mestarien liigassa tämän jätettyä Barcelonan. Lyon-putoaminen ei ollut ensimmäinen kerta, kun Guardiola on yrittänyt muokata joukkueensa pelitapaa onnistumatta siinä.

– Barcelonalla oli DNA, systeemi, jonka hän ajoi läpi onnistuneesti. Bayernissa ja Cityssä hän on yrittänyt samaa uudelleen ja uudelleen – ja epäonnistunut uudelleen ja uudelleen. Kuvailisin sitä itsekeskeiseksi.

– Bayernissa Robert Lewandowski joutui kerran pelaamaan vasemmalla laidalla eikä toiminut alkuunsakaan.

Guardiola nousi räjähdysmäisesti huipulle, kun hän otti vetovastuun Barcelonassa 2008. Hänen tiki-taka-jalkapallonsa johti Barcelonan 14 pokaaliin neljän vuoden aikana, mukaan lukien kolme La Ligan mestaruutta sekä kaksi Mestarien liiga -voittoa.

Guardiolan seuraava osoite oli Bayern vuonna 2013. Hän sai kokoelmiinsa kolme Bundesliigan mestaruutta, mutta Mestarien liiga jäi saavuttamatta. Cityssä Valioliigamestaruuksia on tullut kaksi, mutta Euroopan kentillä matka on tyssänyt kerta toisensa jälkeen viimeistään puolivälierissä.