Maailmasta tuskin löytyy montaakaan pääsarjatason jalkapalloseuraa, jonka talouteen koronapandemialla ei olisi ollut negatiivista vaikutusta. Luonnollisesti koronakriisi on purrut myös suomalaisseuroihin. Ilta-Sanomat kertoo jutussaan, kuinka talousvaikeuksia on kertynyt myös Veikkausliigan HIFK:n taustayhtiö HIFK Fotboll AB:lle (IS:n juttuun pääsee täältä).

HIFK:lla on kesäkuun puolivälin ja syyskuun 24. päivän väliltä kuusi maksuhäiriö- tai luottotietomerkintää. Perintään päätyi kesäkuun lopussa protestilistalle päätynyt summa, 39 440 euroa.

HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoi IS:lle maksuvaikeuksien johtuvan koronatilanteesta sekä siitä, ettei HIFK itse ole saanut maksuja ajallaan. Saamatta on jäänyt sekä sponsorimaksuja että tietysti myös muita budjetoituja tuloja.

Varakas kiinalaisliikemies Lucas Jin Chang osti viime vuonna HIFK:sta 51,9 prosentin enemmistöosuuden. Perret ei osaa sanoa, onko Changilta tulossa vaikeiden aikojen keskellä seuralle lisää rahoitusta. Chang on täyttänyt sopimusvelvoitteensa tämän vuoden osalta, ja nyt käydään neuvotteluja jatkosta.

Perret kertoo, että kesäkuussa protestilistalle mennyt maksu on nyt jo hoidettu. Osin maksuhäiriöissä on ollut kyse myös inhimillisestä virheestä. Perret mainitsee esimerkkinä sen, kuinka verottajan lähettämä verovaatimuskirje lähetettiin Olympiastadionille. Se oli HIFK:n osoite viisi vuotta sitten.

[readmore from=HIFK]

– Kun ei reagoitu siihen, se oli mennyt perintään ja jatkoperintään ja peräti ulosottoon. Ulosottomies soitti, että olisi tällainen, Perret harmittelee.

Koronapandemian rooli ahdingossa on ollut suuri. Sen Perret myöntää suoraan.

– Me olemme maksaneet laskujamme myöhässä, ja meille on maksettu laskuja myöhässä entistä enemmän.