Joel Pohjanpalon lainasiirto Bayer Leverkusenista Union Berliniin sai satumaisen alun. Pohjanpalo tuli perjantai-illan ottelussa vaihdosta kentälle toisella jaksolla ja vain puolisen minuuttia myöhemmin hän teki ensimmäisen maalinsa Union Berlinille.

Tavoitimme Pohjanpalon kommentoimaan nappisuoritustaan.

– Ei tämä paljon paremmin olisi voinut alkaa. Vähän jopa naurattaa, että kaikki meni tuolla tavalla. Sain hyvän pallon keskelle, pallo vähän pomppasi, mutta ehdin laukomaan. Ja sitten pallo oli maalissa, Pohjanpalo kertasi osumaansa SuomiFutis-sivustolle.

Pohjanpalon lainasiirto varmistui vain pari päivää ennen perjantain ottelua. Kokoonpanoon hän nousi heti, mutta penkille.

– Jo se, että pääsin heti kokoonpanoon – oikeastaan ilman harjoittelua uuden seuran kanssa – kertoi tietystä luottamuksesta. Halusin olla sen luottamuksen arvoinen.

– Oli siinä toinenkin maalipaikka, mutta maalivahti otti sen hyvin, Pohjanpalo kertasi syöksypuskuaan.

Union Berlin otti kauden ensimmäisen voittonsa vakuuttavasti lukemin 4-0. Mainzilla ei ollut ottelussa juuri mitään palaa. Pohjanpalon lisäksi muitakin onnistujia oli.

– Hyökkäyspäässä tuli onnistumisia laajasti. Se on hyvä asia jatkon kannalta. Pelasimme kaikin puolin hyvin eikä lukemissa ollut mitään väärää. Voitto oli ansaittu.

Täyskäsi täyteen

Union Berlinistä tuli samalla jo viides eri saksalaisjoukkue, jonka riveissä Pohjanpalo on maalinteossa onnistunut. Muut ovat Aalen, Leverkusen, Fortuna Düsseldorf ja HSV.

– Taitaa tosiaan olla jo viides… No toivottavasti tämä oli ensimmäinen monista Union Berlinille. Olen hyvässä kunnossa ja haluan näyttää, että tämä lainasopimus on hyvä minulle ja hyvä joukkueelle. Bundesliigassa pelaaminen on ollut tietysti tavoite koko ajan, Pohjanpalo mietti.

Joel Pohjanpalon tutustuminen harjoitusten kautta Union Berliniin keskeytyy nyt hetkeksi. Syynä on maajoukkuepelien jatkuminen. Pohjanpalo on luonnollisesti mukana ensi viikon alussa kokoontuvassa Huuhkaja-joukkueessa, jonka historiallinen triplaviikko sisältää kolme ottelua. Ensin maaottelu Puolassa ja sitten kaksi Nations Leaguen ottelua Helsingissä, Bulgariaa ja Irlantia vastaan.

– Tästä on hyvä lähteä maaotteluihin. Otetaan näistä peleistä hyvät tulokset ja sitten aloitetaan keskittyminen Schalken kohtaamiseen.

– Hienoa, että myös Olympiastadionille saa nyt yleisöä sisään. Se on kuitenkin iso ja tärkeä lisä pelaamiseen.