Teemu Pukki teki pitkästä aikaa maalin maajoukkuepaidassa, kun Huuhkajat voitti Bulgarian 2-1-lukemin sunnuntai-illan Nations League -ottelussa (lue otteluraportti).

Pukki, 30, pääsi pelaamaan Suomen hyökkäyksessä sekä Joel Pohjanpalon että Marcus Forssin rinnalla. Pohjanpalo avasi piikissä, mutta loukkaantui ikävännäköisesti 35 minuutin pelin kohdalla. Forss hyppäsi Bundesliiga-hyökkääjän tilalle ja pelasi loput 55 minuuttia.

Siinä missä Pukki ja Pohjanpalo ovat toisilleen varsin tuttuja joukkuetovereita, pelasivat Englannin Mestaruussarjan maalitykit Pukki ja Forss vasta toista kertaa yhdessä A-maajoukkuepaidassa.

21-vuotias turkulainen teki debyyttinsä Huuhkajille keskiviikkona Ranskaa vastaan ja onnistui heti maalinteossa. Silloin Pukki hyppäsi vaihdosta kentälle 80 minuutin pelin jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Se on siinä! Todellinen jännitysnäytelmä päättyy Suomen voittoon! 🇫🇮 #BULFIN #Huuhkajat

Sunnuntain Bulgaria-ottelun jälkeisessä haastattelussa Pukilta kysyttiin, minkälaisia eroja Pohjanpalon ja Forssin kanssa pelaamisessa oli hänen näkökulmastaan.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tottakai Jolle on vähän isokokoisempi kaveri ja meitä kahta vahvempi korkeissa palloissa ja kaksintaisteluissa, Pukki vertasi V Sportin haastattelussa.

– Tietynlaista fyysisyyttä siis lähti, [kun Pohjanpalo jätti kentän]. Kykenemättömyys pitää palloa tarkoitti sitä, ettei me ehkä saatu parasta irti minusta ja Marcuksesta tuossa lopussa.

– Mutta Marcus tuli kuitenkin hyvin sisään. Ihan hyvin se (yhteispeli) toimi molempien kanssa. Siellä oli kyllä sellaisia läheltä piti -tilanteita, mistä olisi voinut päästä maalintekoon vähän useamminkin.