Uruguayn jalkapalloliitto tiedotti maanantai-iltana Suomen aikaa, että 33-vuotias tähtihyökkääjä Luis Suárez on saanut koronavirustartunnan. Suárezin ohella Covid-19 diagnosoitiin myös Uruguayn maalivahtikalustoon kuuluvalla Rodrigo Muñozilla sekä maajoukkueen lehdistöpäällikkö Matías Faralilla.

📄 Comunicado de la Asociación Uruguaya de Fútbol - 16/11/2020

Suárez on ollut alkukauden aikana huippuvireessä, mutta nyt häneltä jää koronakaranteenin vuoksi väliin useita tärkeitä otteluita. Ensimmäinen näistä on keskiviikon vastaisena yönä Brasiliaa vastaan pelattava Uruguayn MM-karsintaottelu, mutta kenties vieläkin tärkeämpi lauantainen La Ligan huippupeli Atlético Madrid-Barcelona. Suárez siirtyi kesällä Atléticoon kuuden Barcelonassa vietetyn vuoden jälkeen, ja hänen piti pelata lauantaina ensi kerran vanhaa seuraansa vastaan.

Koska koronatartunnasta seurannee kahden viikon poissaolo, ei Suárez voine pelata myöskään Atlético Madridin Mestarien liiga -pelissä Lokomotiv Moskovaa eikä seuraavan La Liga -kierroksen sarjaottelussa Valenciaa vastaan.

Suárez on tehnyt alkukauden kuudessa sarjaottelussaan viisi maalia ja antanut yhden maalisyötön – ollen tehokkaampi kuin yksikään Barcelonan pelaaja. Uruguayn maajoukkueelle hän on osunut kolmessa ensimmäisessä MM-karsintapelissä tolppien väliin neljä kertaa.

Lähde: Cope