Huuhkajien Paulus Arajuuri ja Onni Valakari edustavat molemmat seurajoukkuetasolla kyproslaista Pafos FC:tä. Pitkään Suomen maajoukkueessa pelannut Arajuuri on siis päässyt seuraamaan läheltä nuoren Valakarin kehitystä.

Valakari teki heti aikuisten maajoukkuedebyytissään maalin ystävyysottelussa Ranskan verkkoon. Arajuuri kertoi perjantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa, että Valakaria ei ole tarvinnut yrittää pitää maan pinnalla huikean avausottelunkaan jälkeen.

− Ei ole joutunut yhtään. Onnistuminen meni kyllä oikealle kaverille. Onni on painanut hommia ja ansaitsee tuon kaiken. Ylpeänä olen seurannut vierestä sitä, miten hyvin hän on tullut sisään Pafosissa, Arajuuri kehui.

[readmore from=huuhkajat]

Arajuuren mukaan 21-vuotiaan Valakarin asenne on juuri oikeanlainen.

− Hän on nöyrä ja tekee paljon hommia. Hänellä on hyvä vuosi menossa Pafosissa, Arajuuri sanoi.

Valakaria on hyvän kautensa ansiosta huhuttu muun muassa Valioliigaan Leedsiin. Arajuurella, Valakarilla ja Suomella on mahdollisuus villitä suomalaisia pian Ranska-voittonsa jälkeen uudestaan, sillä Suomi kohtaa sunnuntaina Nations Leaguessa Bulgarian.

Kello 19 alkava ottelu näkyy maksullisilta V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Viaplaysta. Lisäksi ottelu näkyy ilmaiseksi television puolella Nelonen-kanavalla sekä suoratoistopalvelu Ruudussa.