Jo se, että Suomi kaatoi vieraskentällä hallitsevan maailmanmestarin Ranskan 2-0, on uskomattoman kova temppu ja suuri sensaatio. Suomi katkaisi viiden pelin maalittoman putkensa Ranskaa vastaan, johti peliä Ranskaa vastaan ensimmäisen kerran sitten 60 vuotta aikaisemmin pelatun maiden ensikohtaamisen ja teki ylipäätään ensimmäisen kerran Ranskaa vastaan kaksi maalia samassa ottelussa. Voitto oli luonnollisesti myös Suomen ensimmäinen Ranskasta.

Mahdollisesti vieläkin yllättävämpää on silti se, ketkä vastasivat Suomen maaleista. 18. kesäkuuta vuonna 1999 syntynyt Marcus Forss sekä päivälleen kaksi kuukautta nuorempi Onni Valakari pelasivat ensimmäistä miesten maaotteluaan, mutta eivät ujostelleet vanhempien pelitoveriensa joukossa megaluokan maailmantähtiä vastaan pelatessaan alkuunkaan.

Englannin Mestaruussarjan Brentfordissa pelaava Forss (Transfermarktin markkina-arvo 1,8 milj. euroa) karkasi maalintekoon FC Barcelonan puolustajalta Clement Lenglet’ltä kuin aikamies (50 milj. euroa) ja sijoitti kylmän kliinisesti pallon Ranskan arvokisajoukkueessa viisi kertaa mukana olleeen Steve Mandandan selän taakse.

Kyproksen pääsarjan keskikastin joukkueessa Pafos FC:ssä pelaava Valakari (TM-arvo 0,5 milj. €) puolestaan täräytti maajoukkueuransa avausmaalin 20 metristä upeasti ylänurkkaan taannoin ME-siirtosummaa hallussaan pitäneen Manchester Unitedin Paul Pogban (nykyinen markkina-arvo 80 milj. €) ja Rennes’n Steven N’Zonzin (12 milj. €) seuratessa unelmavetoa aitiopaikalta vierestä totaalisen hölmistyneinä.

Ennusmerkit ovat 21-vuotiaiden Forssin ja Valakarin pelaajauran suhteen juuri nyt erinomaisen hyvät, eikä lähitulevaisuutta varmasti mutkista se, että miehet tekivät hienot maalit juuri Ranskaa vastaan. Onnistumisen huomaavat varmasti sekä toimittajat, pelaajatarkkailijat että lukuisat, lukuisat seurat.

Tapahtuipa Forssin ja Valakarin uralla sitten mitä tahansa, varmaa on joka tapauksessa se, että näitä unelmadebyyttejä eivät unohda sen paremmin miehet itse kuin suomalaiset jalkapallon ystävätkään. Juurikaan tätä paremmin ei A-maajoukkueuraa edes voisi aloittaa.

Hereillä oltiin myös Huuhkajien sometiimissä, sillä jo kesken avausjakson Huuhkajat latasi Twitteriin klipin, jossa ”untuvikko pulikoi A-maajoukkuekasteessaan”. Vaikka nuorukaiset heitettiin Stade de Francella suoraan syvään päätyyn, pysyivät päät kylminä ja jalat lämpiminä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Untuvikkomme Onni ja Marcus silminnähden nauttivat A-maajoukkuekasteestaan ensimmäisellä puoliajalla. 🦉

#Huuhkajat #FRAFIN #MeOlemmeSuomi @OnniValakari @mforss_

Ilonpito jatkui luonnollisesti myös ottelun jälkeisellä illallisella. Pandemia-aika vaatii yhtä sun toistakin meistä käyttämään maskia eri tilanteissa, mutta niin komeita maskeja kuin Valakarin ja Forssin ylle puettiin, on vain harvalla. Kaksikko on tähän saakka liitetty termiin ”Pikkuhuuhkajat”, mutta nyt Forss ja Valakari liihottelivat sisään aikuisten maajoukkueeseen, ja tekivät sen tyylillä. Kuten allaolevasta klipistä näkyy.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Marcus Forss ja Onni Valakari debytoivat eilisessä Ranska-voitossa Huuhkajissa - ja iskivät välittömästi maalit mieheen.

Ensimmäisen maaottelun kunniaksi kaksikko sai joukkueen illallisseremoniassa asiaankuuluvat maskit palkinnoksi...🦉

#Huuhkajat #MeOlemmeSuomi

Huuhkajat

@Huuhkajat
VOITTO! 🔥 Suomi kaataa hallitsevan maailmanmestarin Pariisissa debytanttien maaleilla. Tämä ilta ei unohdu ihan hetkeen.

May the Forss and Onni be with you! 🦉🙏

#Huuhkajat #FRAFIN

LUE MYÖS: Ranskan nollannut Jesse Joronen kiitteli Suomen puolustustyöskentelyä: ”Mikäs siinä on taustalla huudellessa”

LUE MYÖS: Näin Ranskan tähtipelaajat selittivät sensaatiomaista tappiota Suomelle: ”Hävisimme joukkueelle, joka halusi enemmän kuin me ja juoksi enemmän kuin me”

LUE MYÖS: Markku Kanerva myöntää kilpailutilanteen kiristyneen: ”Yllätyin, miten nopeasti he sopeutuivat tälle tasolle”

LUE MYÖS: Ranskalaislehdistöltä tylyt arvosanat omilleen: ”Hatunnosto Daniel O’Shaughnessylle”

LUE MYÖS: Marcus Forss ja Onni Valakari nousivat sukujensa parhaiksi maalintekijöiksi A-maajoukkueessa heti debyyteissään

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Huuhkajien sensaatiomaisesta Ranska-voitosta – ”Brasilia seuraavaksi!”

LUE MYÖS: Näin kansainvälinen media reagoi Huuhkajien historialliseen voittoon – hurjat tilastot paukkuivat Ranskan kustannuksella

LUE MYÖS: Maajoukkueessa maalitili auki Ranskaa vastaan – Marcus Forss kertasi V Sportille ikimuistoista debyyttiään: ”Ei sitä ehkä siinä hetkessä tajunnut”

LUE MYÖS: ”Saimme kunnon opetuksen” – Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps listasi syitä Huuhkajien yllättävälle voitolle