Borussia Dortmundin hyökkääjästä Youssoufa Moukokosta tuli tiistaina Mestarien liigan historian nuorin debytantti.

Moukokolla oli mittarissa vasta 16 vuotta ja 18 päivää, kun hän asteli vaihdosta kentälle lohkovaiheen päätöspelissä Pietarin Zenitiä vastaan. Dortmund oli varmistanut jatkopaikkansa jo ennen tiistaita, mutta 2-1-vierasvoitto Zenitistä toi sille myös lohkovoiton.

Ennätyksen edellinen haltija oli nigerialainen Céléstine Babayaro, joka oli debytoidessaan 16 vuotta ja 85 päivää vanha.

OptaFranz

@OptaFranz
1 – Aged 16 years and 18 days @BlackYellow’s Yousouffa #Moukoko becomes the youngest player to ever appear in the @ChampionsLeague – Moukoko beats Celestine Babayaro’s old record by 67 days. Prospect. #UCL #ZenitBVB

Viime kuussa Moukokosta tuli myös Bundesliigan kaikkien aikojen nuorin debytantti, kun hän tuli vaihdosta sisään 16 vuoden ja yhden päivän iässä. Hän on toistaiseksi ehtinyt pelata Saksan pääsarjassa kolmessa ottelussa.

Moukoko sai sääntöjen mukaisesti pelata miesten peleissä vasta täytettyään 16, mutta hänestä kohuttiin jo vuosia sitten. Kamerunissa syntynyt Moukoko pelasi Dortmundin alle U17-joukkueessa jo 12-vuotiaana ja hän on edustanut Saksaa jo U20-maajoukkueessa.

Aikuisten peleissä hän ei ole vielä maalitiliään avannut, mutta Moukokon tilastot junioripeleistä ovat häkellyttäviä. Moukoko on pelannut alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa 23 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 44 maalia ja syöttänyt kymmenen.

UEFA Youth League

@UEFAYouthLeague
Congratulations @ChampionsLeague record-breaker Youssoufa Moukoko 👍

The youngest-ever #UCL player showed his ability for @BVB in the #UYL last season

LUE MYÖS: