Viisinkertaisella Ballon d’Or-voittajalla Cristiano Ronaldolla oli sunnuntaina juhlapeli, kun hän esiintyi urallaan sadannen kerran Juventuksen pelipaidassa. 35-vuotias portugalilainen juhli tasalukemia siten, miten parhaiten osaa, sillä Cristiano teki joukkueensa toisen ja kolmannen maalin 3-1-vierasvoitossa Genoasta.

Pelin kaikki neljä maalia nähtiin toisella puoliajalla. Ensin Paulo Dybala vei vierasjoukkue Juventuksen johtoon. Stefano Sturaro toi maalillaan Genoan tasoihin, mutta sitten otsikoihin nousi Cristiano Ronaldo.

Ronaldon molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkulta, joten viikko oli hänelle hyvin erikoinen neljän rankkarimaalin viikko. Ensin Cristiano Ronaldo osui kahdesti 11 metristä Barcelonaa vastaan Mestarien liigassa, ja nyt siis jälleen kahdesti Genovassa. Kyseessä on miehen uralla ensimmäinen kerta, kun hän tekee neljä rankkarimaalia kahdessa perättäisessä pelissä.

B/R Football

@brfootball
Cristiano Ronaldo this week:

⚽ vs. Barcelona (pen)
⚽ vs. Barcelona (pen)
⚽ vs. Genoa (pen)
⚽ vs. Genoa (pen)

Kaiken kaikkiaan Cristiano Ronaldo on tehnyt tällä kaudella Juventukselle 14 maalia 11 ottelussa. Maaleista kuusi on syntynyt pilkulta. Kalenterivuonna 2020 Cristiano Ronaldo on tehnyt rangaistuspotkusta 17 maalia Juventukselle (Portugalille ei yhtään), ja missannut pilkuistaan vain kaksi. Peräkkäisiä onnistumisia on nyt kahdeksan.

Tilastot Ronaldon ensimmäisistä sadasta ottelusta Juventuksessa ovat myös todella rautaiset, sillä hän on tehnyt lähes tehopisteen per peli. Maaleja näissä peleissä on syntynyt 79 ja maalisyöttöjä 17. Tämän vuoden saldo on 42 maalia 42 ottelussa.

Squawka

@Squawka
Cristiano Ronaldo's Juventus career by numbers so far:

◉ 100 games
◉ 79 goals
◉ 17 assists
◉ 3 trophies

A ridiculous record.

Huomionarvoista on ehdottomasti sekin, että Cristiano Ronaldo on enää kuuden maalin päässä noususta maailman kaikkien aikojen tehokkaimmaksi maalintekijäksi virallisissa otteluissa. Legendaarinen Pelé on enää kolmen maalin päässä, ja ykköspaikalla oleva Josef Bican vain viisi maalia edellä.

Cristiano Ronaldo is:

- 6️⃣ goals away from becoming the player with the most official goals in football history.

- 3️⃣ goals away from equalling Pelé's official goal tally.

759 | BICAN
757 | PELÉ
754 | CRISTIANO.

LET'S GO. 🔥

Lisäksi Cristiano Ronaldo saavutti ensimmäisenä pelaaja 400 voiton rajapyykin Euroopan TOP 5 -liigoissa 2000-luvulla. Tilaston kakkosena on Lionel Messi ja kolmantena Cristiano Ronaldon seuratoveri Gianluigi Buffon.

OptaPaolo

@OptaPaolo
400 - #CristianoRonaldo become the first player to reach 400 wins in the top-5 European League in 2000s. Lionel Messi is second in this ranking with 365 wins (Buffon third, 350). Winner.

#GenoaJuve

The CR7 Timeline.

@TimelineCR7
MOST match winning goals in Europe’s top 5 leagues since Cristiano Ronaldo joined Juventus:

🇵🇹 Cristiano Ronaldo (22)
🇵🇱 Lewandowski (21)
🇮🇹 Immobile (15)
🇦🇷 Messi (15)
🇫🇷 Mbappé (14)