Cristiano Ronaldo vei tiistaina pidemmän korren Lionel Messistä. Superkaksikko pelasi pitkästä aikaa vastakkain, kun Messin Barcelona isännöi Ronaldon Juventusta Mestarien liigassa lohkovaiheen päätöspelissä.

Juventus haki Kataloniasta 3-0-vierasvoiton ja nousi siten Barcelonan ohi lohkovoittajaksi.

Italialaisjätti siirtyi johtoon vajaan vartin kohdalla, kun Ronaldo laukoi hankkimansa pilkun sisään. Ronaldo lähti rangaistusalueella haastamaan Ronald Araújoa, joka kaatoi hänet tuomariston näkemyksen mukaan sääntöjen vastaisesti.

Ronaldo otti itse vetovastuun ja laukoi rangaistuspotkun kylmänviileästi keskelle maalia.

Portugalilaistähti oli jo ennen maaliaan ollut huomattavasti Messiä enemmän näkyvillä. Ennen pilkkuaan hän oli koskenut palloon yhdeksän kertaa ja laukonut kahdesti kohti maalia. Messillä oli pallokosketuksia viisi, mutta ne kaikki olivat tulleet keskikentällä.

Juventus siirtyi 20. minuutilla jo kahden maalin johtoon, kun Weston McKennie lainasi pallon Juan Cuadradolle ennen kuin eteni kunniakujaa pitkin taituroimaan komean volleyn suoraan keskityksestä verkkoon.

Tauolle mentäessä Barcelonalla oli kuusi maalintekoyritystä ja Juventuksella seitsemän.

Kotijoukkueen tuska jatkui heti toisen jakson alussa. Juventus sai illan toisen pilkkunsa, kun peliväline osui Barcelonan topparin Clément Lenglet’n käteen. Pallon taakse asteli jälleen Ronaldo, joka valikoi tällä kertaa kohteekseen vasemman alakulman. Varma viimeistely ja 3-0.

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - #Juventus are the first Italian side ever to score 3+ away goals against Barcelona in UEFA competition. Historic.

#BarcaJuve #UCL

Hetkeä myöhemmin Juventus heilutti verkkoa neljännen kerran, mutta maali hylättiin, koska osumasta vastannut Leonardo Bonucci oli paitsiossa.

Sekä Barcelona että Juventus olivat varmistaneet varmistaneet jatkopaikkansa jo ennen tiistaita, mutta lopputuloksen myötä Juventus nousi Barcelonan kanssa tasapisteisiin ja keskinäisten pelien vertailun takia sen ohi.