Koronapandemia on tuonut mukanaan monia uusia käytäntöjä niin jalkapalloiluun kuin muuhunkin yhteiskuntaan. Kasvomaskeihin on tottunut moni ennemmin tai myöhemmin, fyysiset kontaktit ovat vähentyneet ja turvavälejä kunnioitetaan.

Yksi muutoksista on tietysti etätyön yleistyminen. Jalkapallossa etätyö konkretisoituu pääasiassa etäpalavereilla sekä virtuaalisilla lehdistötilaisuuksilla. Toimittajalaumaa ei enää kutsuta stadionien pressitiloihin, vaan median edustajille vastaillaan virtuaalisten yhteyksien välityksellä.

Etäpalaverit ovat tunnetusti aiheuttaneet monille myös eriskummallisia tilanteita. Milloin huomiota vie vauva tai pikkulapsi, tai vaikka lemmikkieläin, eikä toimistovaatetukseenkaan ole välttämättä enää samalla tavalla satsattu.

Erään kummallisuuden sai huomata Tottenhamin José Mourinho, kun hän alusti medialle keskiviikkoista Valioliigan kärkiottelua Liverpool-Tottenham. Portugalilaisen naama venähti, kun kesken erään toimittajan kysymyksen lankojen päästä alkoikin kuulua kovaa hurinaa. Ilmeisesti toimittajalla oli pyykkipäivä pahasti kesken, sillä meteli tunnistettiin yksissä tuumin pesukoneen hurinaksi.

Mourinhoa tilanne tietysti nauratti, mutta sitä tarina ei kerro, mitä pyykkäävä toimittaja häneltä edes oli kysymässä – tai miten Special One siihen vastasi.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
The joys of virtual press conferences... 😅

#THFC ⚪️ #COYS

Ottelu Liverpool-Tottenham alkaa kello 22, ja sitä voi seurata V Sportin ja Viaplayn kanavilta. Molemmat joukkueet ovat keränneet 25 pistettä pelaamistaan 12 sarjaottelusta, ja johtavat Valioliigaa tasapistein, pisteen Leicesterin edellä.