Barcelonassa elettiin edellisen ja tämän kauden välissä jännittäviä aikoja, kun jo 20 vuotta seurassa viettänyt Lionel Messi esitti seuralleen kirjallisen toiveen siirrosta. Barcelonan ja Messin näkemykset pelaajan oikeudesta purkaa sopimus korvauksetta olivat kuitenkin eriäviä, ja lopulta Messi suostui elämänsä seuraan jäämään.

Argentiinalaisen alkukausi on jättänyt toivomisen varaa. Yhdeksän maalia ja neljä maalisyöttöä 17 ottelussa olisivat toki useimmille pelaajille kelpo saldo, mutta Messiltä on totuttu näkemään – ja vaatimaan – paljon parempaa. Yhdeksästä maalistakin viisi on syntynyt rankkarista ja yksi heti rankkarin jälkitilanteesta.

33-vuotias Messi antoi pitkän, toista tuntia kestävän haastattelun La Sexta -tv-kanavan toimittaja Jordi Évolelle. Haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan ensi sunnuntaina, mutta jo maanantaina siitä levitettiin pieni katkelma mediaan. Ja tuo katkelma lupaa Barcelonan kannattajien kannalta hyvää. Messi nimittäin antaa selvän vihjeen siitä, että nautinto on taas palannut, eikä seuranvaihtotoive enää olekaan ihan ajankohtainen.

– On totta, että minulla oli kesällä kamalia aikoja, vaikka kaikki alkoikin jo ennen sitä. Kaikki, mitä kävin läpi ennen kesää, kauden loppu, burofax ja sellaiset… Se kaikki vähän haittasi alkukauttani, Messi myönsi.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Nyt voin kuitenkin taas hyvin, ja olen hyvin innokas taistelemaan kaikesta, mitä meillä on edessämme. Tiedän, että seuralla on vaikeita aikoja niin hallinnon kuin joukkueenkin suhteen, mutta minä olen todella innostunut.

Messillä on oikeus neuvotella muiden seurojen kanssa vapaasti sopimuksesta vuodenvaihteen jälkeen, mutta monet Barcelonan puheenjohtajaehdokkaat ovat julkisesti toivoneet Messin suostuttelemista jatkosopimukseen. Vahvimpina ehdokkaina Messin mahdollisiksi uusiksi seuroiksi on pidetty Manchester Cityä ja PSG:tä.

Lähde: AS