Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky kertasi Palloliiton sivuilla maajoukkueen syksyä. Nations Leaguessa lohkovoitto meni lopulta Walesille, mutta Suomi pani visusti hanttiin ja oli lähellä nousta jopa A-liigaan.

− Tietysti harmittaa se, että pääsimme lähelle. Mutta kaiken kaikkiaan syksy oli meiltä hyvä. Neljä voittoa tuli plakkariin ja kaksi kertaa Wales oli pikkuisen terävämpi, Hradecky sanoi.

− Joka tapauksessa tämä oli hyvää valmistautumista EM-kisoihin ja MM-karsintoihin. Itseluottamus ei ainakaan vähentynyt, Leverkusenin veskari jatkoi.

Suomi pelasi Nations Leaguen ohessa ystävyysottelun Ranskaa vastaan. Yllättävä voitto ja hyvät suoritukset Nations Leaguessa nostivat Suomen kolmanteen arvontakoriin MM-karsintoja ajatellen.

Suomen karsintalohko arvottiin 9. joulukuuta Sveitsissä. Samaan lohkoon Suomen kanssa päätyivät Ranska, Ukraina, Bosnia-Hertsegovina ja Kazakstan. Hradecky kertoi mielipiteensä jokaisesta vastustajasta.

− Ranska kaadettiin ja on varmaa, ettei siellä ainakaan sorruta aliarvioimaan meitä. Ukraina on vahvassa nousussa − se on kova joukkue, varmasti kovempi kuin yleisesti ymmärretään. Bosnia kaadettiin kotona, joten heidät tunnemme. Kazakstanista en sitten tiedä mitään.

Suomessa pelättiin, että kolmoskorista neljänteen pullahtanut Bosnia-Hertsegovina osuisi Huuhkajien lohkoon. Kyseessä on hankala vastus, sillä vaikka Suomi bosniahertsegovinalaiset Tampereella voittikin, oli vieraspeli todella paha. Tappio tuli 4−1.

− Harmi, että Bosnia tuli neljännestä korista. Se oli selvästi kovin joukkue sieltä. Tuo arpa söi tavallaan sen kolmoskorin edun, jonka peleillämme ansaitsimme. Arpa olisi voinut olla helpompi, mutta myös kovempi, Hradecky pohti.

Suomi aloittaa MM-karsinnat maaliskuussa, kun kotipelissä vastaan asettuu 24. päivänä juuri Bosnia-Hertsegovina. Pelit jatkuvat 28. maaliskuuta vierasottelulla Ukrainassa.