Huuhkajien MM-karsinnat alkavat maaliskuussa. Päävalmentaja Markku Kanerva on kovasta lohkosta huolimatta tyytyväinen siihen, että lohkossa on viisi maata kuuden sijaan.

– Se mahdollistaa kahden ”friendlyn” pelaamisen. Sitä kautta on sauma testata pelaajia ja joitain taktisia juttuja. Totta kai niitäkin pelejä lähdetään voittamaan, mutta se antaa hyvän ”lisätsäänssin” näihin asioihin. Jos olisimme olleet kuuden joukkueen lohkossa, niin kaikki päivät olisi käytetty karsintapeleihin, Kanerva sanoo Suplan Week of Football -podcastissa.

Vastustajat ovat Ranska, Ukraina, Bosnia ja Herzegovina ja Kazakstan. Kanerva vertailee lohkoa viime EM-karsintoihin. Ranska vertautuu hyvin Italiaan, kun taas Bosnia on Bosnia, vaikkakin hieman muuntuneena.

– Ukraina on uudistunut ja (päävalmentaja Andrei) Shevtshenko on saanut nuoria pelaajia sisään. He voittivat Espanjan Nations Leaguen ja Sveitsin myös. Se kertoo joukkueen tasosta. Se on kovempi joukkue kuin Kreikka, vaikka Kreikkakin on uudistunut ja saimme siitä karvaan kokemuksen. Siellä on nuoria pelaajia ajettu sisään ja käynnissä on selvä murros. Kuinka valmis on, kun maaliskuussa kohtaamme Ukrainan, se nähdään sitten.

– Jos muita miettii, niin EM-karsinnoissa kohtasimme Armenian ja nyt tulee Kazakstan, niin mielestäni Armenia on kovempi joukkue. Kuudes joukkue puuttuu nyt. Lohko on suhtkoht samantasoinen ja sanoisin, että yhtä haastava.

Suomi hyötyi EM-karsinnoissa runsaasta ristiinpelaamisesta.

– Vaikka Ranska on paperilla ennakkosuosikki, tulee silläkin haasteita olemaan. Kun ajatellaan meitä, Bosniaa ja Ukrainaa, niin toivottavasti me emme pelaa ristiin vaan hoidamme oman hommamme tyylikkäästi, mutta oletettavaa on, että tulee tasaisia pelejä. Pienestä lopputulos tulee olemaan kiinni, ”Rive” tuumaa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää tulevat MM-karsinnat.

Lähde: Week of Football -podcast