Napolin päävalmentaja Gennaro Gattuso ei voi ymmärtää, miten joukkueen kapteeni Lorenzo Insigne sai suoran punaisen kortin keskiviikon sarjaottelussa Internazionalea vastaan.

Erotuomari Davide Massa kaivoi taskustaan punaisen kortin, kun Insigne suivaantui Interille vihelletystä pilkusta.

Tuomaristo katsoi, että Napolin maalivahti David Ospina kaatoi Interin Matteo Darmianin sääntöjen vastaisesti tullessaan tolppiensa välistä vastaan. Insigne kirosi tuomiota ääneen, ja hänet poistettiin kentältä.

Gattuson mielestä jossain muussa maassa Insignen parahdus ei olisi johtanut edes keltaiseen korttiin.

[readmore from=Serie-A]

– Tuomari voi antaa tuollaisesta punaisen kortin vain Italiassa, kommentoi Gattuso Sky Sport Italialle.

– Samasta tilanteesta ei lennä ulos Englannissa. En keksi tätä päästäni. Pelasin ennen Skotlannissa ja seuraan sikäläistä jalkapalloa yhä. Siellä joukkueen kapteeni ei voi saada punaista korttia, jos hän haistattaa pitkät tuomarille epäillyttävän pilkkutuomion jälkeen.

– Se tarkoittaa sitä, että tuomari on herkkähipiäinen. Ja jos on herkkähipiäinen, niin silloin ei sovellu tähän työhön. Joukkuetta ei voi jättää kymmenen miehen varaan tuolla tavalla. Hän (Insigne) ei edes sanonut sitä päin hänen naamaansa aggressiivisella tavalla.

Gattuson mukaan tuomareiden on ymmärrettävä, että pelaajilta saattaa päästä pari ärräpäätä, jos kaikki ei sujukaan isojen panosten huippuottelussa suunnitellusti.

– Kaikkia jalkapalloa pelanneet tietävät, että Inter-Napolin kaltaisessa ottelussa on isot panokset, ja siinä voi lipsahtaa joku sana. Vain Italiassa tapahtuu tällaista, eikä se ole oikein, koska pelit muuttuvat tällä tavalla.

– Pelaajien on rauhoituttava, mutta on myös ymmärrettävä, että jostain voi kuulua ”haista paska” pilkun jälkeen. Minusta tuomarin pitää olla tarpeeksi fiksu ja tahdikas ymmärtämään se.

– Jos jokaisesta ylimääräisestä sanasta annetaan punainen, niin kentällä ei ole enää ketään. Sanonpahan vain, että europeleissä viheltänyt tuomari ei voi olla herkkähipiäinen näin isossa ottelussa.