Huuhkajien hyökkääjällä Teemu Pukilla on lauantaina edessä juhlapeli Norwichin paidassa. Hän pelaa nimittäin sadannen ottelunsa Kanarialintujen riveissä, kun joukkue pelaa Blackburnin vieraana Englannin Mestaruussarjassa.

Pukki, 30, siirtyi Norwichiin ilmaiseksi kesällä 2018 jätettyään tanskalaisen Brøndbyn. Norwich on kokenut Pukin saapumisen jälkeen sarjanousun ja -putoamisen, mutta henkilökohtaisella tasolla hänen aikansa Englannissa on ollut suurmenestys. Pukki on tehtaillut 99 ottelussa yhteensä 48 maalia ja ollut kahdella aiemmalla kaudella Norwichin paras maalintekijä. Sama näyttäisi toistuvan myös kuluvalla sesongilla, sillä hän johtaa jälleen Norwichin sisäistä maalipörssiä.

Norwichin manageri Daniel Farke hehkutti suomalaishyökkääjäänsä perjantaina lehdistötilaisuudessa.

– Pukki on paras ilmainen hankinta. Ei siksi, että hänelle tulee sata ottelua täyteen vaan maalien takia! Hänen tekonsa tämän seuran eteen ovat omaa luokkaansa ja hänellä on uskomaton maalikeskiarvo tälle tasolle, sanoi saksalaisluotsi Norwichin sivujen mukaan.

– Kun muiden maiden pääministerit käyvät Suomessa, presidentti antaa heille aina Pukin paidan. Hän on normaali ja tasapainoinen ihminen, jolla pysyy jalat maassa. Hän on joukkuepelaaja.

– Monet seurat olivat kiinnostuneita Pukista, mutta hän rakastaa pukea ylleen keltaisen paidan ja edustaa sitä. Hän on mahtava lähettiläs tälle seuralle ja fantastinen ihminen. Jatkukoon yhteistyömme hänen kanssaan pitkään.

– Tasonsa ylläpitäminen pitkällä aikavälilä on osoitus laadusta, ja sitä me saamme Pukissa.

Viime vuonna Suomen silloinen pääministeri Antti Rinne antoi Ranskan presidentille Emmanuel Macronille Pukin pelipaidan Pariisissa vieraillessaan.

Antti Rinne

@AnttiRinnepj
Terveisiä Pariisista! 🇫🇷

Erinomainen tapaaminen Ranskan presidentti @EmmanuelMacron:in kanssa. Keskusteluaiheina mm. Suomen EU-puheenjohtajakauden teemat, ilmastonmuutoksen torjunta, oikeusvaltion puolustaminen ja unionin monivuotinen rahoituskehys.

Vein myös pienen lahjan.