Ranskan suurseura Paris Saint-Germain on vahvistanut antaneensa potkut päävalmentajalleen Thomas Tuchelille.

PSG kertoi tiistaina tiedotteessaan, että se päätti purkaa saksalaisluotsin sopimuksen tehtyään ”perusteellisen analyysin urheilullisesta tilanteestaan”.

Tuchel, 47, siirtyi PSG:n päävalmentajaksi kesällä 2018 ja johdatti joukkueen 127 otteluun, joista se voitti 95 ja hävisi 20.

[readmore from=Tuchel-Thomas]

Hän voitti PSG:ssä kaksi Ranskan liigamestaruutta ja supercupia sekä kertaalleen Ranskan cupin ja liigacupin. Lisäksi Tuchel vei PSG:n sen seurahistoriaan ensimmäiseen Mestarien liigan loppuotteluun, jossa Bayern München oli viime elokuussa vahvempi lukemin 1-0.

Kuluva kausi on kuitenkin ollut PSG:n mittareilla tuloksellisesti haasteellinen. Pariisilaiset lähtevät jokaiseen kauteen Ranskan liigan ylivoimaisena mestarisuosikkina, mutta tällä hetkellä joukkue on Ligue 1:ssä vasta kolmantena, joskin Lyon ja Lille ovat sen edellä vain yhden pisteen turvin.

– Haluan kiittää Thomas Tuchelia ja hänen valmennusryhmäänsä kaikesta, mitä he ovat tehneet tämän seuran eteen, kommentoi PSG:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Nasser Al-Khelaïfi seuran tiedotteessa.

– Thomas on laittanut paljon energiaa ja intohimoa tähän työhön, ja me tulemme tietysti muistamaan hyvät hetket, jotka jaoimme yhdessä. Toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Tuchelin lähdöstä rupesi tihkumaan tietoa jo jouluaattona, mutta PSG vahvisti potkut vasta nyt. Hänen korvaajakseen on povattu vahvasti argentiinalaista Mauricio Pochettinoa, joka valmensi viimeksi Tottenhamia vuosina 2014-2019.

PSG pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 6. tammikuuta, kun se isännöi Saint-Étienneä Ligue 1:ssä.

Paris Saint-Germain

@PSG_inside
Communiqué du club