Ranskasta kantautui jouluaattona tietoja, että PSG on antamassa potkut valmentajalleen Thomas Tuchelilla ja korvaamassa tämän argentiinalaisella Mauricio Pochettinolla. Nyt tilanne on edennyt niin pitkälle, että L’Équipen mukaan Tuchelin lähtö ja Pochettinon sopimus virallistetaan joko maanantain tai tiistain aikana.

L’Équipen sekä siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan PSG ja Tuchel ovat löytäneet yhteisymmärryksen sopimuksen purkamisesta. Lähteiden mukaan saksalainen saa erokorvauksena muhkean summan, joka asettuu 6 ja 7 miljoonan euron haarukkaan. Palkkaa hän on saanut tähän saakka 625 000 euroa kuussa. Tuchel on kuitenkin suostunut luopumaan sopimukseensa kirjatuista menestysbonuksista.

47-vuotiaasta Tuchelista tulee vasta toinen valmentaja PSG:ssä, joka on saanut kenkää kesken kauden vuonna 2011 seuraan saapuneen qatarilaisen Nasser Al Khelaïfin puheenjohtajakaudella. Ensimmäinen oli joulukuussa 2011 lähtöpassit saanut ranskalainen Antoine Kombouaré.

[readmore from=PSG]

Uusi valmentaja Mauricio Pochettino on valmentanut tähänastisella urallaan vain kolmea seuraa: espanjalaista Espanyolia vuosina 2009-2012, Southamptonia vuosina 2013-2014 sekä Tottenhamia keväästä 2014 marraskuuhun 2019.

Pochettino pelasi PSG:ssä itse kahden ja puolen kauden ajan vuosina 2001-2003. Hän on siten palaamassa seuraan lähes tarkalleen 20 vuotta ensimmäisen PSG:hen siirtymisensä jälkeen.

Lähde: AS