Mestarien liigan päätöskierroksella odotettiin jalkapallofanien keskuudessa mitä luultavimmin eniten Real Madridin kohtaloa.

Espanjalaisjätillä oli vaarassa jäädä jopa pudotuspelien ulkopuolelle. Keskiviikkoillan edetessä Real Madrid teki kuitenkin selväksi, että se jatkaa turnauksessa − ja jopa lohkovoittajana.

Real Madrid taputteli pelinsä Borussia Mönchengladbachia vastaan jo avausjaksolla, kun ranskalaishyökkääjä Karim Benzema puski kaksi maalia.

(Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.)

Real Madrid C.F.

@realmadrid
🌟 ¡Doblete de @Benzema!
🤩 ¡Doblete de cabezazos!
#RMUCL | #HalaMadrid

Myös toinen madridilaisseura Atlético joutui pelaamaan päätöskierroksella jatkopaikastaan. Myöskään Atléticolla ei ollut vaikeuksia, vaan joukkue otti jatkopaikan 2−0-vierasvoitolla Red Bull Salzburgista.

Yksi lohkovaiheen isoimmista yllätyksistä lienee se, että Internazionale jäi tasapeliin Real Madridin kahdesti voittanutta ukrainalaista Šah’taria vastaan ja jäi samalla lohkojumboksi, mikä tarkoitti myös sitä, ettei Inter pääse jatkamaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Iltapeleissä ei nähty muutoin suurta draamaa. Monet joukkueet olivat varmistaneet jo jatkopaikkansa aiemmin, eivätkä tukalassa paikassa olleet espanjalaisseurat lopulta kompuroineet. Päivän kenties jännittävintä peliä todistettiinkin jo alkuillasta, kun Atalanta ja Ajax kamppailivat pudotuspelipaikasta ensin mainitun voittaessa.

LUE MYÖS:
− Atalanta eteni jatkoon Mestarien liigassa ja pudotti Ajaxin Eurooppa-liigaan − PSG otti murskavoiton

− Näin kävi Mestarien liigan lohkovaiheessa − tässä ovat jatkoonmenijät

Keskiviikon tulokset Mestarien liigassa

Ajax−Atalanta 0−1
Midtjylland−Liverpool 1−1
PSG−İstanbul Başakşehir 5−1
Bayern München−Lokomotiv Moskova 2−0
Internazionale−Šah’tar Donetsk 0−0
Manchester City−Marseille 3−0
Olympiakos−Porto 0−2
Real Madrid−Borussia Mönchengladbach 2−0
Red Bull Salzburg−Atlético Madrid 0−2