Bayer Leverkusenin kausi on ollut Saksan Bundesliigassa tähän mennessä loistava. Joukkue on sarjan kärjessä 11 pelatun ottelun jälkeen.

Leverkusenilla on vastassaan tänään keskiviikkona Köln. Lauantaina vastaan asettuu hallitseva mestari Bayern München, joka on pisteen verran Leverkusenia perässä.

Näiden otteluiden jälkeen Leverkusenilla alkaa tauko. Seuraavat pelit pelataan vasta ensi vuoden puolella. Leverkusenin suomalaisvahti Lukas Hradecky kertoi Palloliiton sivuilla, että tauko tulee tarpeeseen.

− Sitä olen kyllä odottanut. En edes osaa sanoa, miten monta peliä syksyllä on tullut pelattua. Ainakin 30. Aikamoista hotellielämää ja matkustelua koko syksy on ollut, Hradecky kertasi.

Bundesliiga ja Eurooppa-liiga laskettuina yhteen Leverkusen on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään yhdeksän ja on pelannut yhden tasapelin.

Kun viime viikonlopun peleissä kilpakumppanit kompuroivat, avasi se Leverkusenille mahdollisuuden nousta koko sarjan kärkeen.

− Viikonlopun aiemmat pelit päättyivät meille suotuisasti. Jotenkin sen kärkipaikkajutun tiedosti, mutta ei sillä sen enempää merkitystä ollut, Hradecky sanoi.

Kamppailu kärkipaikasta on todella tasaista. Leverkusenilla on 25 pistettä ja seuraavana tulevilla Bayern Münchenillä ja RB Leipzigilla puolestaan on 24 pistettä. Wolfsburg on myös iskuetäisyydellä 21 pisteessä neljäntenä.

− Tietysti on kiva olla sarjan kärjessä, mutta mitään ei olla voitettu. Jalkapallossa on usein niin, että jos alkaa luulla itsestään liikoja, huonosti käy. Siihen ei saa sortua, Hradecky muistutti.

Keskiviikon vastustajalla Kölnillä on ollut kuluvalla kaudella vaikeuksia. Joukkue on putoamisviivan yläpuolella sijalla 17, kun pisteitä on kertynyt vaivaiset kymmenen kappaletta.

− Meillä on aina ollut kovia ja tiukkoja pelejä Kölniä vastaan. Se on lähimpänä derby-peliä kuin meillä voi olla, Hradecky odotti innokkaana.