Borussia Mönchengladbach kertoo tiedotteessaan, että se sakottaa laitahyökkääjältään Marcus Thuramilta kuukauden palkan ja antaa hänelle todennäköisesti vielä seuran sisäisen pannan.

Ranskalaistähti Thuram, 23, sai lauantaina suoran punaisen kortin epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun hän sylkäisi Hoffenheimin Stefan Poschia naamaan. Thuram pyysi heti lauantaina anteeksi Poschilta, mutta häntä odottanee vielä pitkä pelikielto.

Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl kertoo tiedotteessa käyneensä pitkän keskustelun tapauksesta Thuramin kanssa.

– Olemme tunteneet Marcusin kohta kaksi vuotta. Me tunnemme hänen taustansa ja perheensä. Eilinen ei kuvasta sitä.

– Marcus on musertunut, ja hän on vakuuttanut minulle, ettei hän sylkäissyt tahallaan Stefan Poschia kohti. Hän kertoi minulle, että riidellessään Stefan Poschin kanssa hän sylkäisi tahattomasti kiroiltuaan useita kertoja ranskaksi tilanteen tiimellyksessä. Hän tietää, ettei se muuta mitään, kuvat puhuvat puolestaan ja ulosajo oli oikea ratkaisu.

– Minä uskon Marcusia, koska olen oppinut tuntemaan hänet mietteliäänä ja hyväkäytöksisenä ihmisenä. Hän teki sen, muttei tahallaan.

– Me seurana sakotamme häneltä kuukauden palkan hänen käytöksestään, joka johti ulosajoon, ja se lahjoitetaan hyvään tarkoitukseen.