Barcelonassa valitaan 24. päivä tätä kuuta seuran uusi puheenjohtaja. Entinen seurapresidentti Joan Laporta on yksi ehdokkaista.

Laporta, 58, toimi Barcelonan puheenjohtajana vuosien 2003 ja 2010 välillä. Nyt näyttää siltä, että hän on palaamassa katalonialaisten johtoon, sillä hän on gallupien perusteella selvä suosikki vaalien voittajaksi.

Espanjalaisen Mundo Deportivon teettämän gallupin mukaan Laporta on tällä hetkellä johdossa 52 prosentin enemmistöllä. Toisena on Víctor Font, mutta Laportan johto Fontiin on kyselyn mukaan jopa lähes 40 prosenttiyksikön suuruinen.

Toinen espanjalaislehti Marca kysyi Laportalta, mitä tämä ajattelee asemastaan suurena suosikkina.

− Vaalien ennakkosuosikki? En ajattele sitä niin. Olen optimistinen ja minulla on voittajan asenne, Laporta kuittasi tyynesti.

Laporta johti Barcelonaa seuran menestyksekkäimmällä ajanjaksolla. Laportan ollessa puheenjohtajana Barcelona voitti neljä Espanjan mestaruutta ja kaksi kertaa Mestarien liigan.

Laportan puolesta puhuu myös se, että hänen uskotaan olevan oikea mies houkuttelemaan seuralegenda Lionel Messin jäämään, vaikka argentiinalaisikoni on kertonut halustaan lähteä Kataloniasta.

− Minulla on se etu, että minulla on Leon silmissä uskottavuutta. Hän on aina sanonut minulle, että olen pitänyt kaikessa sanani. Hän tietää, että minuun voi luottaa, Laporta perusteli.

Laporta on seurannut mielenkiinnolla, mitä Messillä on ollut sanottavanaan omasta tilanteestaan. Messi on edelleen ilmaissut tyytymättömyyttään, mutta Laportan mukaan erityisen hyvä asia kommenteissa on ollut se, että Messi on kertonut tekevänsä lopulliset päätökset vasta kauden päätyttyä.

Laportan mielestä tämä tarjoaa seuralle riittävästi aikaa, jotta Messille saadaan ehdotettua sellaista sopimusta, joka saa 33-vuotiaan tähden jäämään Barcelonaan.

Laporta syyttääkin Messin turhautuneesta olotilasta entistä seurajohtoa ja Barcelonan edellistä puheenjohtajaa Josep Maria Bartomeuta.

− Me olemme haaskanneet useita isoja mahdollisuuksia, vaikka meillä on ollut maailman paras pelaaja joukkueessamme, Laporta sanoi Messiin viitaten.

Bartomeu ryhtyi Barcelonan puheenjohtajaksi vuonna 2014. Laporta huomasi omien sanojensa mukaan nopeasti, että Bartomeu johtaa seuraa vielä huonoon suuntaan.

− Sanoin jo vuonna 2015, etten luottanut ihmisiin, jotka ottivat seurassa ohjat. Jätimme hyvän perinnön, ja he yrittivät vain hyötyä siitä eivätkä tehneet tarvittavia toimenpiteitä, Laporta kertoi.

Laporta aiheutti hiljattain kosolti huomiota eräällä tempauksella. Hän järjesti Barcelonan kilpakumppani Real Madridin kotistadionin viereen valtavan bannerin itsestään vaalikampanjansa mainoksena.

Puheenjohtajakandidaatti kertoi, että tempaukseen pitää suhtautua huumorilla. Hän muisti myös kuittailla Real Madridin suuntaan Marcan haastattelussa.

− Jos marsilainen laskeutuisi Maahan ja huomaisi VAR-järjestelmän, hän toteaisi hyvin pian, että se suosii Real Madridia, Laporta vitsaili.