Nigerialaisesta Victor Osimhenista tuli syyskuun alussa Napolin seurahistorian kallein hankinta, kun hän siirtyi 70 miljoonan euron siirtokorvauksella Lillestä Serie A:n suurseuraan. Samalla Osimhen oli koko siirtoikkunan kolmanneksi arvokkain pelaaja Chelseaan siirtyneen Timo Wernerin ja Juventuksen hankkiman Arthurin jälkeen.

Osimhen teki kuudessa ensimmäisessä Serie A -pelissään kaksi maalia ja syötti yhden. Sitten marraskuun alussa syntynyt olkapäävamma pakotti hänet yli kuukaudeksi peleistä sivuun. Osimhen vietti viikkoja kuntoutuksessa Belgiassa.

Vuodenvaihteessa hyökkääjän katsottiin toipuneen vammastaan ja hänen piti olla jälleen Napolin käytettävissä. Sitten koitti kuitenkin seuraava takaisku, kun Osimhenilla todettiin koronavirustartunta.

Ikävintä tapauksessa oli se, että Osimhen oli rikkonut Nigerian lomallaan vakavasti koronavirussuosituksia. Pelaaja täytti 29. joulukuuta 22 vuotta, ja hänelle järjestettiin kotimaassaan yllätysjuhlat. Juhlissa Osimhen kuvattiin tanssilattialla lukuisien muiden ihmisten kanssa, heittelemässä seteleitä lattialle. Kukaan juhlijoista ei käyttänyt kasvomaskia.

On tietysti epävarmaa, saiko Osimhen koronatartunnan juuri kyseisistä juhlista, mutta selvää on, että koronamääräyksiä hän rikkoi. Sen todistavat nettiin vuotaneet videot ja kuvat juhlista.

Fisayo Dairo

@FisayoDairo
Thursday: Victor Osimhen reported to have tested positive to Covid-19.

Friday: The Nigerian striker is reportedly fined two weeks wages for breaching Covid-19 regulations as seen below 👇

Hopefully, he recovers in soon to get the job done on the pitch.

Napoli voitti sunnuntaina Cagliarin Serie A:ssa maalein 4-1, ja joukkueen valmentaja Gennaro Gattuso ilmaisi tuohtumuksensa suojattinsa toimintaan pelin jälkeen. Gattuso ei vielä tiennyt, langettaako Napoli Osimhenille sakot, mutta loppuunkäsitelty asia ei vielä ole.

– Victor pyysi anteeksi ja tietää toimineensa typerästi. Odotamme häntä, sillä hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, Gattuso sanoi Sky Sportille.

– Seura vastaa toimenpiteistä, enkä minä päätä niistä. Minä annoin hänelle luvan matkustaa Nigeriaan ja hän tietää saattaneensa minut naurunalaiseksi. Kun näen Victorin, kerron hänelle, mitä ajattelen.

[readmore from=Osimhen-Victor]

Osimhen itse esitti julkisen anteeksipyyntönsä toiminnastaan Instagramissa.

– Olen pahoillani tapahtuneesta. Tein väärin matkustettuani näinä aikoina Nigeriaan, vaikka minulla onkin siellä paljon rakkaita, kuin veljiäni. Tein väärin osallistuttuani yllätysjuhliin. En ymmärtänyt toimieni vakavuutta. Pyydän anteeksi seuralta, valmentajalta, joukkueelta ja kannattajilta, Osimhen kirjoitti.

Lähde: AS