Lionel Messi on saattanut aloittaa nyt viimeisen kalenterivuotensa Barcelonassa. Argentiinalaistähti oli jo viime kesänä siirtospekulaatioiden ykkösnimi, kun hän ilmoitti halustaan lähteä muualle.

Messi on nyt 33-vuotias ja hänellä on vielä jokunen vuosi jäljellä huipputasolla. Espanjalaislehti Sport listasi Messin tämän hetken neljä vaihtoehtoa.

Vaihtoehdot ovat aakkosjärjestyksessä. Jokaisen vaihtoehdon alle on koottu keskeisimmät perustelut siihen, miksi Messi voi päätyä tekemään juuri kyseisen valinnan.

1. Barcelona

Vaikka Messi halusi lähteä katalonialaisseurasta viime kesänä, ei jääminen Barcelonaan ole sula mahdottomuus. Messi on pelannut koko uransa Barcelonassa ja hänen perheensä viihtyy kaupungissa.

Messin sopimus Barcelonan kanssa päättyy tähän kauteen, mutta ajatus Barcelonaan jäämisestä saattaa sittenkin olla hyvä vaihtoehto. Paljon riippuu siitä, kenet valitaan Barcelonan uudeksi puheenjohtajaksi 24. päivä tätä kuuta pidettävissä vaaleissa.

Entinen seurapomo Joan Laporta johtaa Mundo Deportivon teettämän gallupin mukaan kisaa, ja Laporta saattaakin olla Messin suosikki uudeksi puheenjohtajaksi. Messi aikoo keskustella Barcelonan tulevaisuudesta uuden seurapresidentin kanssa.

LUE MYÖS:
Ex-puheenjohtaja on selvä suosikki Barcelonan vaalien voittajaksi – lyttäsi aiemman seurapomon täysin ja heitti huikean herjan Real Madridille

2. Manchester City

Manchester Cityä pidettiin viime kesänä todennäköisimpänä Messin uutena osoitteena. Cityn seurajohto valmistautui jo hyvissä ajoin Messin hankintaan, ja huhujen mukaan manchesterilaisseurassa ennakoitiin mahdollisen pelipaitamyynnin olevan niin vilkasta, että Messi-paitojen valmistusta oltiin jo aloittamassa.

Manchester Cityn valintaa puoltaisi se, että Messille Barcelonasta hyvin tuttu valmentaja Pep Guardiola allekirjoitti vastikään Cityn kanssa vuoteen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen.

Täten Messillä on ainakin varmuus siitä, että jos hän siirtyisi Manchesteriin, olisi Guardiola seurassa juuri ne vuodet, kun Messi seurassa aikoisi pelata. Sen jälkeen hän voisi siirtyä esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan Manchester Cityn sisarseura New York Cityn riveihin.

Guardiolan lisäksi Manchester Cityssä on Messin maanmies Sergio Agüero, jonka läsnäolo voisi helpottaa Messin sopeutumista uuteen ympäristöön.

3. Major League Soccer

Messi on puhunut avoimesti myös kiinnostuksestaan pelata joskus Pohjois-Amerikan MLS:ssä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta todennäköiseltä vaihtoehdolta juuri nyt, sillä Messi aikoo tavoitella MM-kultaa Argentiinan paidassa Qatarin kisoissa vuonna 2022.

Sen takia Messi haluaisi pelata vielä absoluuttisella huipputasolla. MLS-siirto on kuitenkin ollut Messin mielessä, ja Pohjois-Amerikkaan lähteminen kiinnostaa myös Luis Suárezia. Suárez ja Messi ystävystyivät Barcelonassa, ja vaikka kaverukset pelaavatkin tätä nykyä eri seuroissa Suárezin siirryttyä Atlético Madridiin, pitävät he edelleen yhteyttä.

MLS kiehtoo Messiä ja liigassa hänelle olisi ottajia. Argentiinalaispelaaja olisi sarjan ylivoimainen ykköstähti, jollainen Major League Soccerilta on puuttunut sen jälkeen, kun Zlatan Ibrahimović lähti Los Angeles Galaxysta AC Milaniin.

MLS voi kuitenkin olla osa suunnitelmaa myöhemmin, jos Messi päättää siirtyä Manchester Cityyn ja jatkaa sen jälkeen uransa loppuvuodet New Yorkissa.

4. Paris Saint-Germain

Siirto Pariisiin on ottanut viime aikoina eniten tuulta purjeisiin. Erityisesti Messin kanssa Barcelonassa pelannut Neymar on puhunut avoimesti, että haluaisi pelata taas ensi kaudella Messin kanssa.

Lisäksi Messi äänesti hiljattain FIFA:n The Best -gaalassa PSG:n pelaajia vuoden parhaiksi. Messi äänesti maalivahdeista ykköseksi PSG:n Keylor Navasia ja kenttäpelaajista ykkös- ja kakkossijat saivat Messin papereissa Neymar ja Kylian Mbappé.

Samalla Messi jätti joukkuekaverinsa Barcelonassa ilman ääniä. Messiä kiehtoo ajatus Neymarin kanssa pelaamisesta, mutta Barcelonalla ei ole koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ongelmien takia mahdollisuutta hankkia brassitähteä takaisin. Qatarilaisomistuksessa olevalla PSG:llä sen sijaan on rahaa runsain mitoin.

Messin palkka on kuitenkin korkea, joten PSG joutuisi mitä todennäköisimmin myös myymään joitakin pelaajiaan, jotta kulutus pysyisi sääntöjen rajoissa. Messi toki on saatavilla siirtokorvauksetta, jos ja kun hän lähtee Barcelonasta kesällä sopimuksensa päätyttyä eikä solmi seuran kanssa jatkosopimusta.