UEFA julkaisi kotisivuillaan uuden vuoden alkajaisiksi listauksen 50 nuoresta pelaajasta, joita kannattaa seurata vuonna 2021. Listalla on mukana useita jo läpilyöntinsä suurissa liigoissa tehneitä pelaajia. Mikä suomalaisittain komeaa, niin on myös Schalken 19-vuotias suomalaispuolustaja Malick Thiaw.

Düsseldorfissa syntynyt Thiaw on pelannut tällä kaudella kuusi bundesliigaottelua jo viime kaudella pelaamiensa neljän pelin jatkoksi. Maalejakin toppari on tehnyt yhden. Vastuuta on siis tullut mukavasti, ja Thiaw on herättänyt kiinnostusta siirtomarkkinoillakin. Bundesliigan sarjajumboksi jämähtäneellä Schalkella vain ei kulje, sillä se on pelannut jo 30 sarjapeliä putkeen ilman voittoa, ja on vain yhden pelin päässä Tasmania Berlinin perättäisten voitottomien bundesliigapelien ”ennätyksestä”.

UEFA vertaa jutussaan Thiawta Liverpoolin toppariin Joël Matipiin, joka ponnahti niin ikään huipulle Schalken juniorikoulusta.

– Pitkän, joustavan ja nopean 19-vuotiaan kehitystä on verrattu Liverpoolin Joël Matipin varhaisiin päiviin, luonnehdinta Thiawista kuului.

Malick Thiaw ei ole vielä tehnyt valintaansa siitä, mitä maata hän haluaa maajoukkuetasolla edustaa. Toistaiseksi Thiawilla on vain Suomen kansalaisuus, mutta hän on hakenut myös Saksan kansalaisuutta. Thiawin äiti on suomalainen ja isä kotoisin Senegalista.

[readmore from=Thiaw-Malick]

Thiaw on listalla erittäin kovassa seurassa, sillä nimimiehiä UEFA:n suosituksissa todella riittää. Joukosta löytyvät muun muassa Borussia Dortmundin Jude Bellingham ja Youssoufa Moukoko, Bayern Münchenin Jamal Musiala, Manchester Unitediin siirtymässä oleva Amad Diallo, Leicesterin Wesley Fofana, Eden Hazardiin verrattu belgialainen Jeremy Doku, Ajaxin Ryan Gravenberch, AC Milanin Jens Petter Hauge ja erittäin vakuuttavan alkukauden Barcelonassa pelannut Pedri.

UEFA:n pelaajalistaus löytyy tämän linkin takaa.