AC Milan -luotsi harmissaan Serie A:n kärkiderbyn alla: ”Toivon että tämä on viimeinen”

© Kuva: Getty Images

Milanon derby on aina iso asia, tänä sunnuntaina vielä tavallistakin isompi. Kello 16 Suomen aikaa alkavaan peliin lähdetään tilanteesta, jossa Internazionale on sarjakärjessä, AC Milan kakkosena vain pisteen naapuriaan jäljessä. Kumpikin on pelannut ennen kahinaa 22 ottelua, samoin kuin kuusi pinnaa Milanin takana vaaniva AS Roma.

Punamustan isäntäjoukkueen valmentaja Stefano Pioli jakoi näkemyksiään medialle derbyn alla. Yksi asia harmittaa 55-vuotiasta erityisesti.

– Meidän kannattajamme ovat erityisiä, ja on sääli ettemme voi pelata täydellä San Sirolla heidän edessään. Toivon että tämä on viimeinen derby ilman heitä.

On selvää, että Internazionale tulee prässäämään kovaa.

– Mietimme valmistautumisessamme aina vastustajan tapaa hyökätä. Meidän on oltava hereillä ja täsmällisiä. Jokainen vastustaja antaa tiloja, jotka meidän on osattava käyttää.

Yksi kiintoisista pointeista tulee olemaan kuukausi sitten Coppa Italiassa yhteen ottaneiden Romelu Lukakun ja Zlatan Ibrahimovicin uusi kohtaaminen.

– Toivon, ettei sitä olisi tapahtunut. Huomenna on kuitenkin edessä uusi peli, uusia kaksinkamppailuita ja törmäyksiä. Peli tulee olemaan täynnä tunnetta, mutta sen pitää olla samalla täynnä kunnioitusta ja ammattimaisuutta.

Pienen kannanoton kaksikon suhteen Pioli kuitenkin suostui tekemään.

– Kunnioitan Lukakua, mutta pidän Ibraa parempana.