Liverpool on heikossa vireessä.

Seura on hävinnyt vuodenvaihteen jälkeen jo viidesti Valioliigassa ja yhden ottelun vähemmän pelannut sarjakärki Manchester City on karannut jo 13 pisteen päähän.

Liverpool on pudonnut Valioliigassa jo neljänneksi. Jürgen Kloppin miehistö on kärsinyt merkittävistä loukkaantumisongelmista ja samalla tehnyt poikkeuksellisia virheitä, jotka ovat johtaneet takaiskumaaleihin.

Liverpool kohtaa RB Leipzigin Mestarien liigan neljännesvälierissä. RB Leipzigin päävalmentaja Julian Nagelsmann tiedostaa, että vaikeuksista huolimatta vastaan asettuu hyvin laadukas joukkue.

– Eivät he ole missään suuressa kriisissä ja he ovat varmasti huippuiskussa ottelussamme. Liverpoolilla on ollut paljon loukkaantumisia ja he ovat joutuneet tekemään sen vuoksi muutoksia kokoonpanoonsa. Esimerkiksi keskikenttäpelaajat ovat pelanneet toppareina, eivätkä he ole tottuneita siihen, Nagelsmann muistutti.

– Lisäksi he ovat pelanneet paljon otteluita ja Klopp on hyvin vaativa valmentaja, jonka vuoksi vastustajat joutuvat aina antamaan 110 prosentin suorituksen voittaakseen heidät. He luovat paljon maalintekopaikkoja, mutta jos et tee niistä samalla prosentilla maaleja kuin aiemmin, menetät nopeasti paljon pisteitä.