Tiistaina pelatun Juventuksen ja Internazionalen välisen Coppa Italian pääpuheenaiheeksi nousi Juventuksen puheenjohtajan Andrea Agnellin ja tämän entisen alaisen, nykyisin Interiä valmentavan Antonio Conten yhteenotto. Agnellin kerrottiin solvanneen Contea hyvin alatyylisesti, ja Conte puolestaan näytti Agnellille keskisormea. Molemmat tapahtumat tallentuivat myös videolle.

Conten käytös sai joidenkin lyhytpinnaisten fanien pinnan pahemman kerran palamaan. Fanien kerrotaan vaatineen Antonio Conten tähden poistamista Juventuksen kotiareena Allianz Stadiumin ulkopuolelta. Tuttosportin mukaan Andrea Agnelli ei kuitenkaan aio vaatimuksiin taipua, ja Conten tähti pysyy paikoillaan jatkossakin.

Juventuksen kotistadionin ulkopuolella olevalla jalankulkualueella on kaikkiaan 50 seuralegendoille omistettua tähteä, ja yhdessä niistä on Antonio Conten nimi. Conte pelasi Juventuksessa 13 kauden aikana 420 virallista ottelua, ja voitti muun muassa viisi Serie A -mestaruutta ja kerran Mestarien liigan. Conte toimi vuosien ajan myös Juventuksen kapteenina. Hän palasi Juventukseen valmentajana vuonna 2011 – juuri Agnellin värväämänä – ja voitti Serie A:n kaikilla kolmella valmennuskaudellaan.

Jotkut Juventuksen fanit tiettävästi tärvelivät Conten tähteä jo vuonna 2019, kun hän aloitti Interin valmentajana. Tiistain tapahtumien jälkeen Conten tähteä on vaadittu poistettavaksi, mutta Agnelli ei aio toiveille korvaansa lotkauttaa. Contella ei luultavasti ole tulevaisuudessa enää roolia Juventuksessa, mutta hän lukeutuu ehdottomasti seuran ikoneihin.

[readmore from=Conte-Antonio]

Sen paremmin Conte kuin Agnellikaan eivät osaaneet rangaistusta kurinpitovaliokunnalta. Sen sijaan välierässä varoituksen saanut Juventuksen laitapuolustaja Alex Sandro missaa 19. toukokuuta Atalantaa pelattavan loppuottelun varoitustilin täytyttyä.

Kiihkeän välieräkamppailun erotuomari Maurizio Mariani ei maininnut Contea tai Agnellia, eikä liioin muita seuran taustajoukkoihin kuuluvia riitapukareita Lele Orialia (Inter) tai Fabio Paraticia (Juventus) otteluraportissaan, joten siksi rangaistuksiakaan ei ole heille jaettu. Il Corriere dello Sport pitää kuitenkin mahdollisena, että pelistä taltioitunut video- ja audiomateriaali saattaa vielä johtaa asianosaisten kuulemiseen.

Lähde: Football-Italia