Napolin lauantainen 1-0-voitto Juventuksesta saattoi pelastaa legendaarisen Gennaro Gattuson työpaikan, tai ainakin antoi miehelle lisäaikaa. Gattuson lähtöä Napolista viimeistään kauden jälkeen pidetään jo aika varmana, mutta valmentajanvaihdoshuhut kiihtyivät jo merkittävästi Napolin pudottua Italian Cupista.

Napolin iso voitto Vanhasta rouvasta ei kuitenkaan ollut lauantain ainoa uutinen, vaan huomiota herätti myös Gattuson uusi look. Koko leukaa kiertänyt muhkea parta oli vaihtunut pelkkiin tuuheisiin viiksiin. 43-vuotias Gattuso selitti kuitenkin pelin jälkeen Sky Sportin TV-kameroille, että kyseessä ei ollut harkittu juttu, vaan pikemminkin onneton tapaturma.

– Totuus on, että ajoin partaani ja tein reiän naamaani. En halunnut mennä parturiin, koska hän puhuu liikaa, Gattuso totesi suorasukaisesti.

– (Maalivahtivalmentaja) Valerio Fiori lainasi minulle partakonettaan. Ongelma on, että hän on käyttänyt samaa konetta vuodesta 2003 lähtien. Se pilasi partani, joten minun piti ajaa se kokonaan pois. Se on ongelma, tiedän sen.

Tältä Gennaro Gattuso näytti vielä keskiviikkona pelatun cup-välierän Napoli-Atalanta yhteydessä. Kuva: Getty Images

Gattuso on puhunut aivan yhtä avoimesti myös muista ongelmistaan, eli häneen ja Napolin peliesityksiin kohdistuvasta kritiikistä. Pelaajiaan valmentaja tukee silti uskollisesti. Niin nytkin, lauantain voitokkaan ottelun jälkeen.

– Meiltä puuttui valtavasti pelaajia, mutta osoitimme joukkuehenkeä ja taistelimme. Jos minulla olisi ollut pieniäkään epäilyksiä tämän ryhmän suhteen, olisin jo kotonani, kaukana täältä.

– Tiedän, että nämä pojat kuuntelevat minua. Jos joku on sitä mieltä, etten ole Napolin vaatimalla tasolla, ei se minua haittaa. Hyväksyn kritiikin, mutten henkilökohtaisia hyökkäyksiä.

Vieläkin avoimemmin Gattuso puhui jo vuodenvaihteessa, kun italialaislehdissä kerrottiin seurajohtaa Dino De Laurentiisin harkitsevan Rafa Benítezin palkkaamista Gattuson tilalle. Valmentaja totesi kursailematta huhujen vaikuttavan ikävästi työilmapiiriin.

– Minua potkitaan joka päivä aivan kuin olisimme viimeisiä. Jos häviämme kaksi peliä peräkkäin, asemani kyseenalaistetaan. En voi tehdä työtä niin, Gattuso totesi tuolloin.

– Kaikki alkoi kuukausi sitten. Minua solvataan liikaa. Puhutaan kalakaupastani, minua sanotaan röyhkeäksi tai sitten sanotaan, että teen kuolemaa enkä voi valmentaa. Ei se ole normaalia. Vuosien ajan tässä kaupungissa työskennelleet ihmiset loukkaavat minua tavoilla, joita en voi hyväksyä.

[readmore from=Gattuso-Gennaro]

– Sopimusasioilla ei ole minulle väliä. En tiedä, olenko minä vai De Laurentiis erehtynyt. Minulla on kaikki hyvin pelaajieni kanssa, mutta muiden kanssa ilmassa on jotain, josta en pidä. Minulla on ollut puheenjohtajan kanssa hyvät välit, mutta viimeiset 20 päivää ovat tuottaneet minulle pettymyksen, Gattuso puuskahti.

Napoli on 21 pelaamansa ottelun jälkeen Serie A:ssa viidentenä, kaksi pistettä Juventuksen ja kymmenen pistettä sarjakärki Interin perässä.

Lähde: AS