Giorgio Chiellini on todellinen Juventus-legenda.

36-vuotias Chiellini siirtyi Juventuksen riveihin kesällä 2005 ja on siitä lähtien edustanut torinolaisseuraa. Chiellini on kruunattu yhdeksän kertaa Serie A:n mestariksi.

Italian A-maajoukkueessa yli sata ottelua pelannut Chiellini kuului vuosikausien ajan maailman parhaiden topparien joukkoon.

Viime vuosina Chiellini on kärsinyt kuitenkin huomattavasti loukkaantumisista. Viime kaudella Chiellini pelasi vain muutaman ottelun polvivamman vuoksi ja tällä kaudella lihasvammat ovat olleet konkarin kiusana.

Romuluinen puolustaja kertoi SO FOOT:n haastattelussa nauttivansa paljon enemmän onnistuneesta taklauksesta kuin maalinteosta.

– Olen hyvin onnellinen voittaessani kaksinkamppailun. Adrenaliinini nousee, kun kykenen blokkaamaan vaarallisen laukauksen tai estämään maalin. Se on erilainen ilo verrattaessa maalintekoon. Sitä ei voi verrata. Esimerkiksi iloitsin paljon vähemmän maalistani Barcelonaa vastaan Mestarien liigan puolivälierissä kuin se, kun estin Harry Kanen maalin 89. minuutilla, Chiellini muisteli.

– Voittaaksesi kaksinkamppailuita sinun on oltava pessimistinen ja odotettava pahinta. Esimerkiksi minulla tai Andrea Barzaglilla ei ole Sergio Ramosin tai Virgil van Dijkin ominaisuuksia. Minulla on kuitenkin kaksi eri persoonaa. Olen varsin ujo, mutta kentällä voin tehdä mitä tahansa voittaakseni.