Paris Saint-Germainin ykköstähti Neymar sai tällä viikolla musertavia uutisia. Brasilialaistaituri loukkaantui keskiviikkona Ranskan cupin ottelussa Caenia vastaan ja seuraavana päivänä PSG kertoi, että häntä odottaa lähentäjävamman takia noin kuukauden tauko tositoimista.

Loukkaantumisen myötä Neymarilta jää väliin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosa, jossa PSG kohtaa hänen entisen seuransa Barcelonan. Toinen osaottelu pelataan 10. maaliskuuta, joten Neymar taistelee aikaa vastaan ehtiäkseen pelikuntoon siihen mennessä. Lisäksi häneltä jää väliin ainakin neljä Ranskan Ligue 1:n ottelua.

Erilaiset vaivat ja vammat ovat riivanneet Neymaria hänen siirryttyä Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017. Transfermarkt-sivuston mukaan häneltä on jäänyt PSG:ssä lähes 70 ottelua väliin loukkaantumisten takia.

Neymar julkaisi torstaina tuoreimmasta vammastaan ja loukkaantumishistoriastaan tunteikkaan viestin, jossa hän purki turhautumistaan niin vaivoihinsa kuin ihmisten reaktioihinkin. Brassitähti on tullut satumaisten taitojensa lisäksi tunnetuksi siitä, että hän on usein rähmällään kentällä. Neymaria rikotaan paljon, mutta hän osaa myös korostaa rikkeitä, mikä ärsyttää monia.

Yksi ärsyyntyneistä oli Caenin päävalmentaja Pascal Dupraz, joka pilkkasi Neymaria keskiviikon ottelun jälkeen brassitähden tultua loukkaantuneena kentältä pois. Duprazin mielestä hänen joukkueelleen olisi pitänyt viheltää pilkku, mutta ranskalaisvalmentaja lisäsi, että hän ”ei aio itkeä, vaan jättää sen Neymarille”.

– Suru on suuri, kipu on valtava ja itkeminen on jatkuvaa. Jälleen kerran minun on lakattava tekemästä sitä, mitä rakastan eniten elämässäni, eli pelaamasta jalkapalloa, kirjoitti Neymar.

– Se saa minut todella surulliseksi, kun minun pitää kuunnella jonkun pelaajan, valmentajan, kommentaattorin tai kenen tahansa sanovan, että ”häntä on sukitettava kunnolla”, ”hän kaatuilee paljon”, ”itkupilli”, ”hemmoteltu” ja mitä kaikkea. Se saa minut oikeasti surulliseksi, enkä tiedä, kuinka kauan kestän sitä. Haluan vain olla iloinen pelatessani jalkapalloa. En muuta.

Artikkeli jatkuu Instagram-kuvan alla.

Myös Neymarin isä turhautui Duprazin kommenteista ja puolusti poikaansa sosiaalisessa mediassa.

– Minun poikani on itkettävä, mutta ei sinun luulemastasi syystä. Minusta hänen on itkettävä, koska tässä lajissa on sinunlaisia valmentajia, tuon tasoisia tuomareita, piittaamattomia liigoja, puolueellisia tuomareita ja pelkureita, kommentoi Neymar Sr.