Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat olleet jalkapallossa 2000-luvun suurin taistelupari. Nyt konkarit hiljalleen siirtyvät syrjään, mutta toinen vastakkainasettelu on jo syntymässä, ellei ole jo syntynyt. Nimittäin Kylian Mbappé, 22, – Erling Braut Håland, 20.

Mbappé iski tiistaina upean hattutempun Barcelonan verkkoon, kun PSG murjoi 4-1-lukemat Camp Noulla. Mbappé varasti odotetusti lehtien otsikot keskiviikkona ottelun jälkeen. Keskiviikkoiltana oli kuitenkin Hålandin vuoro.

Borussia Dortmund kaatoi vieraskentällä Sevillan maalein 3-2, ja kentän hahmo oli norjalaishyökkääjä Håland, joka iski kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön. Håland onkin ollut sitten torstain suurin puheenaihe.

Nähtävästi uusi taistelupari motivoi jo toisiaan. Ainakin Håland sai lisävirikettä Sevilla-peliin nähtyään Mbappén huiman esityksen Camp Noulla.

– Näin Mbappén eilen (tiistaina) tekevän aika hienoja maaleja ja sain hänen suorituksistaan ilmaiseksi lisäenergiaa. Joten joo, se oli kivaa ja kiitos hänelle, Håland totesi ottelun jälkeen CBS Sportsille.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

GOAL

@goal
Erling Haaland took that personally.

🗣️ “When I saw Mbappe scored a hat-trick yesterday I got free motivation, so thanks to him!”

Hålandilta kysyttiin myös siitä, miksi Dortmund on esiintynyt huomattavasti paremmin Euroopassa kuin kotimaassaan Bundesliigassa. Dortmund on tällä hetkellä Bundesliigassa vasta kuudentena.

– Minusta tuntuu… En oikein tiedä, voiko se johtua motivaatiosta tai intohimosta vai mistä, mutta olimme jotenkin paljon paremmin pelin päällä. Se oli hyvä. Ei tietenkään ollut hyvä, että päästimme kaksi maalia, mutta kolme vierasmaalia oli erinomainen asia, Håland arvioi DAZN-medialle.

[readmore from=mestarien-liiga]

Borussia Dortmundin väliaikainen päävalmentaja Edin Terzic osasi myös motivoida 20-vuotiaan hyökkääjän huippuiskuun.

– Meillä oli hyvä pelisuunnitelma. Edin on ollut hyvä valmentaja, ja olen keskustellut paljon hänen kanssaan. Hän sanoi minulle, että tänään olisi minun otteluni, ja että tulisin saamaan paikkoja, kuten sainkin, Håland kertoi.

Seuraavaksi Dortmund kohtaa viikonloppuna Bundesliigassa Schalken Revier-derbyssä. Kolmen pisteen lisäksi pelissä on myös derby-herruus.

– Meidän pitää palautua nopeasti. Viikonloppuna on iso peli. Meidän täytyy ottaa mukaamme tämä positiivinen ajattelutapa siihen peliin, koska se peli on myös pakko voittaa.

LUE MYÖS: