Manchester Cityn manageri Pep Guardiola haluaisi Erling Braut Hålandista korvaajan Sergio Agüerolle, mutta muitakin vaihtoehtoja on mietitty, kertoo BBC.

City kertoi maanantaina, että sen kaikkien aikojen maalintekijä Agüero, 32, jättää seuran ensi kesänä, kun hänen sopimuksensa päättyy. Argentiinalaishyökkääjä on pelannut manchesterilaisten riveissä kymmenen vuoden ajan ja tehnyt 384 ottelussa yhteensä 257 maalia.

Borussia Dortmundia edustava Håland, 20, on Cityn ykkösvaihtoehto ymmärrettävistä syistä: hänen uransa huipulla on vasta alkamassa, mutta hän on jo nyt yksi Euroopan kuumimmista hyökkäjistä. Norjalaiskärki on pelannut tällä kaudella Dortmundissa 31 ottelua iskien niissä yhteensä 33 osumaa.

Håland saattaa kuitenkin vaihtaa seuraa vasta ensi kauden jälkeen. Hänen ja Dortmundin välinen sopimus päättyy vasta kesällä 2024, ja se sisältää tiettävästi 75 miljoonan euron ulosostoklausuulin, joka on aktivoitavissa vasta ensi kauden jälkeen. Lehtitietojen mukaan hänen hintansa liikkuu tulevana kesänä 180 miljoonan euron hujakoilla.

BBC:n mukaan Cityn muihin vaihtoehtoihin lukeutuvat Tottenhamin Harry Kane sekä Internazionalen Romelu Lukaku ja Lautaro Martínez.

Kanen, 28, tulevaisuudesta ja mahdollisesta siirrosta on huhuttu jo pitkään. Englannin maajoukkuekapteenin tiedetään janoavan pokaaleja, mutta Tottenhamissa niitä ei ole toistaiseksi ollut tarjolla. Tottenhamilla ei ole kuitenkaan syytä luopua hänestä halvalla, sillä Kanen sopimus jatkuu kesään 2024 asti.

Lukaku, 27, tai Martínez, 23, olisi luultavasti saatavilla halvemmalla, sillä Interin omistava Suning-yhtiö on kamppaillut talousvaikeuksien kanssa.